Hem NyheterNyhet WB JP Wiser’s 23 YO

JP Wiser’s 23 YO

av Livets Goda

J.P. WISER’S firar sin Master Blenders tjugotreåriga gärning med en exklusiv cask strength-utgåva som lanseras i Sverige den 4 feb 2022.

För att fira  J.P. Wiser’s Master Blender Dr. Don Livermores tjugotredje år på destilleriet har det kanadensiska whiskymärket nu skapat sin första cask strength-whisky någonsin.

Hiram Walker & Sons, ett historiskt destilleri i Windsor och en del av Corbys’s kanadensiska whiskyportfölj, har producerat kanadensisk whisky längre än Kanada har existerat som nation. Här tillverkas J.P. Wiser’s under Master Blender Dr. Don Livermores vakande ögon. För fjärde året i rad har destilleriet utnämnts till årets destilleri under den årliga Canadian Whisky Awards som uppmärksammar landets bästa producenter och har som ambition att uppmuntra whiskyproduktion av högsta kvalitet.

“Det dedikerade och passionerade teamet på Hiram Walker & Sons Distillery har fört J.P. Wiser’s till toppen av den kanadensiska whiskykategorin. Denna ikoniska anläggning är mer än bara ett destilleri. Det är ett center för innovation som återspeglas i kvaliteten hos våra prisvinnande märken i Corbyfamiljen”. Säger Dr. Don Livermore.

Efter ett varmt mottagande har J.P. Wiser’s 23 YO bl.a. vunnit följande prestigefulla utmärkelser: Guld – 2021 Canadian Whisky Awards samt Best Canadian Blended Limited Release – 2020 World Whiskies Awards

J.P. Wiser’s 23 YO lanseras i det tillfälliga exklusiva sortimentet, förhoppningsvis under feb 2022.

70 cl, 59.9%, 689 kr
Nr 11458 och 2100 flaskor släpps i Sverige

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING