Juldrinkar med stil

Livets Goda 13 Dec, 2018
Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och tips på hur du kan tillreda juldrinkar som passar alla smaker. - Julen är en tid på året som är förknippat med kraftiga smaker. Men det många inte vet är att de flesta av dessa traditionella julsmaker gifter sig bra med whisky. Mitt tips för att lyckas med juldrinken är att vara djärv, lekfull och testa sig fram, berättar Rasmus.

RUSTY NAIL – En drink som har sitt ursprung i 50-talets New York

2 cl Drambuie
1 stor iskub
Ett twistat citronskal
4 cl Monkey Shoulder

Gör så här:
1. Fyll ett tumblerglas med den stora iskuben.
2. Blanda alla ingredienser försiktigt i glaset.
3. Använd det ”twistade” citronskalet som garnering och servera.

SNOWBIRD PUNSCH - Byggs med fördel i en bålskål och delas med flera

3 cl Drambuie (1,5 delar)
1 cl Créme de Pêche fruktlikör (0,5 del)
En stor iskub
2 cl Hendrick’s gin (1 del)
2 cl citronjuice (1 del)
Glaset toppas upp med prosecco

Gör så här:
1. Fyll en bålskål eller cocktailglas med den stora isbiten.
2. Blanda alla ingredienser försiktigt i glaset.
3. Toppa skålen/drinken med lite prosecco.
4. Garnera avslutningsvis med en citronskiva och servera.

HOT BUTTERED MONKEY - En lyxig och varm whiskycocktail

Krämig brittisk fudge 2 bitar (30-40 g).
5 cl Monkey Shoulder.
1 stor kanelstång.
1-1,5 dl kokande vatten.

1. Placera fudgen i botten på ett värmetåligt glas, alt mugg.
2. Slå på hälften av det kokande vattnet.
3. Rör ut fudgen med kanelstången, tillsätt kokande vatten bit för bit tills fudgen helt löst upp sig.
4. Rör i Monkey Shoulder
5. Garnera med kanelstången och servera.

IRISH GLÖGG - En twist av den traditionella glöggen

1 flaska vitt vin
2 kanelstänger
1 Pomeransskal
5 nejlikor
3 stjärnanis
1 tsk hela kardemummafrön
1 kopp strösocker
1,5 till 2 koppar Tullamore D.E.W. whisky

1. Häll vinet, alla kryddor och socker i en kastrull med lock. Låt det koka försiktigt och sedan sjuda på låg värme i ca 20 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Sila bort kryddorna och tillsätt whisky. Värm upp försiktigt och servera med mandel och russin i ett litet genomskinligt glas med ett handtag.

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp

En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>

 


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet