Hem NyheterVinnyhet Julens dryckesnyhet från Glöet – Glöet Orange Sparkling & Spices

Julens dryckesnyhet från Glöet – Glöet Orange Sparkling & Spices

av Livets Goda

GLÖET, som under några år har charmat svenska konsumenter med röd och vit mousserande glögg, har fått ett nytt tillskott i familjen. Lagom till julen 2021 kommer GLÖET Orange mousserande glögg.

-Såsom alltid, skakar vi om traditionella tankebanor. Vi tar ett modigt steg in i orangevinernas värld, och har skapat en helt egen julig variant av denna trend, berättar en av GLÖETS grundare Anette Raunio.

-Vi är så glada att vi nu får lansera denna prisbelönta mousserande glögg i Sverige. Både vit och röd GLÖET har tidigare vunnit flera priser inklusive brons på IWSC. I år var det GLÖET Orange’s tur att ta emot en bronsmedalj i IWSC. Det ska bli spännande att se hur svenska konsumenter tar emot denna nya produkt, säger Louise Key-Hedberg, Senior Brand Manager för GLÖET på Anora.

Vad är orangevin?
Orangevin är vitt vin som tillverkas på liknande sätt som rött, dvs. att druvskalen får ligga med när vinet jäser. Vanligtvis när man producerar vitt vin avlägsnas skalen från druvorna, så att det vita vinet inte ska ta färg och smak av skalen. Ofta används också termen ”skalkontaktvin”. Druvskalen ger orangevinet en fyllig smak som påminner lite om torr cider, samt dess karakteristiska färg. Färgskalan för orangeviner är omfattande. Spektrumet sträcker sig från blekt ljusgult till djup orange och till och med nyanser av guld eller kåda.

Orangeviner har utvecklats mycket de senaste åren. Trenden har märkts särskilt på restauranger, och i Stockholm hittar man numera ett stort antal restauranger och vinbarer med ett omfattande utbud av naturviner och fler och fler orangeviner.

-I år kan vi alltså åter erbjuda våra konsumenter något nytt och spännande till glöggminglet eller julfesten. Nu när vi äntligen kan samlas igen! GLÖET Orange finns i begränsad upplaga att beställa på Systembolaget från den 1 november, men vill man inte vänta finns självklart GLÖET Red och GLÖET White att köpa på samtliga, respektive ett stort antal, butiker runtom i Sverige från och med 1 november, upplyser Louise Key-Hedberg.

Glöet Orange Sparkling & Spices, Nyhet!
Artikelnr: 53998
Ursprung: Spanien
Pris: 99kr
Alkoholhalt: 11%

Glöet Sparkling Glögg
Artikelnr: 77160
Ursprung: Spanien
Pris: 99kr
Alkoholhalt: 11%

Glöet White Sparkling Glögg
Artikelnr: 77404
Ursprung: Spanien
Pris: 99kr
Alkoholhalt: 11%

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING