Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Julens nya smaker från nya Kronans Apotek

Julens nya smaker från nya Kronans Apotek

av Livets Goda

Julens nya smaker: Bland julens smaker från Kronans Apotek 2023 finns både smakfulla nyheter och återkommande favoriter från tidigare julsortiment från Kronans Apotek och Apoteksgruppen. I över 100 år har senap varit en jultradition på svenska apotek. Historiskt har senapen använts som medicin mot huvudvärk, magproblem och hicka. Som en hyllning till detta lanseras varje år en ny senapssmak tillsammans med andra godsaker i julskafferiet. Årets senap från Kronans Apotek har smak av apelsin och honung.

Julens nya smaker

Julens nya smaker

Årets senap med smak av apelsin och honung är en grovkorning senap av finaste senapsfrön från Östergötland. Smaksatt med apelsin och honung får senapen en härlig sötma som ger en smakrik senap, perfekt till jul. Kronans Apotek har även i år kvar sin tidigare senapsfavorit; söt och stark. Utöver den nya senapssmaken presenteras även nya produkter för Kronans Apotek som har varit en del av Apoteksgruppens tidigare julskafferi; chokladhjärtan och Vinterte. Saffran, den gyllene kryddan, är en av storsäljarna på Kronans Apotek och är handplockad, finskuren saffran från Iran av högsta kvalitet. Kronans Apoteks saffran har därför en given plats bland julens smaker.

Andra smakfulla produkter som finns i julskafferiet är chokladtryfflar i smakerna hallon, kakao och havssalt, mandlar i smak av cappuccino och salmiak, mjölkchokladmandlar med havssalt och som sockerfritt alternativ finns också mörka chokladmandlar. Det finns även lakritschoklad i tre olika smaker; passionsfrukt, salmiak och hallon, vaniljfudge, sidenkuddar, julkaffe och lakritsstänger i citron och salmiak. Totalt finns 22 olika produkter i Kronans Apoteks julsortiment.

Årets senap med smak av apelsin och honung säljs i förpackningar om 175 g, rekommenderat pris 65 kr.
Samtliga produkter i julens smaker kommer att finnas tillgängliga på apoteken och i e-handel från och med vecka 41.

Prislista för julens smaker 2023:
Chokladhjärtan, pris 55 kr
Sidenkuddar, pris 55 kr
Julsenap Årets smak, pris 65 kr
Lakritschoklad salmiak, pris 55 kr
Lakritschoklad hallon, pris 55 kr
Lakritschoklad passionsfrukt, pris 55 kr
Mjölkchokladmandlar med havssalt, pris 55 kr
Salmiakmandlar, pris 55 kr
Cappuccinomandlar, pris 55 kr
Chokladmandlar mörk, pris 55 kr
Julsenap söt & stark, 260 g, pris 89 kr
Julsenap söt & stark, 175 g, pris 65 kr
Julkaffe med kardemumma, pris 79 kr
Ekologiskt vinterte, pris 79 kr
Kakaopudrad tryffel, pris 89 kr
Tryfflar med havssalt, pris 89 kr
Tryfflar med hallon, pris 89 kr
Fudge vanilj, pris 55 kr
Lakritsstång salmiak, pris 24,90 kr
Lakritsstång citron, pris 24,90 kr
Saffran, pris 35,90 kr

Om sammanslagningen mellan Apoteksgruppen och Kronans Apotek:
Hösten 2022 gick Kronans Apotek och Apoteksgruppen samman och integrationen under det gemensamma varumärket Kronans Apotek är i full gång. Med en marknadsandel på ca 25%, ca 500 apotek över hela Sverige och en snabbt växande e-handel med över 15.000 produkter, öppet 24 h om dygnet blir vi den största apotekskedjan till antal fysiska apotek.

RELATERAD LÄSNING