Hem Vinvärlden Juliusspital skjuter upp Grosses Gewächs lanseringen ett år

Juliusspital skjuter upp Grosses Gewächs lanseringen ett år

av Livets Goda

Nicolas Frauer har under sina fyra år som chefvinmakare utvecklat stilen på Juliusspitals Grosses Gewächs-viner både genom arbetet ute i vingårdarna och i vinkällaren. Från och med årgången 2013 så har vinerna fått jäsa spontant på ekfat och sedan lagrats närmare ett år med sin jästfällning på samma fat före buteljering. – Det går inte att förena en stor lagringspotential med snabb drickmognad. Därför kommer vi i fortsättningen låta våra Grosses Gewächs-viner först lagras ett helt år på ekfat och därefter ytterligare ett år på butelj, säger Nicolas Frauer chefvinmakare på Juliusspital. Juliusspital är en stiftelse som grundades år 1576 av ärkebiskopen Julius Echter von Mespelbrunn i Würzburg i distriktet Franken. Stiftelsen har under åren byggts upp genom frivilliga donationer och är idag med sina 170 hektar Tysklands näst största vinegendom. Juliusspital äger betydande delar av distriktets yppersta vingårdar som exempelvis Würzburger Stein och Iphöfer Julius-Echter-Berg. Alla inkomster från vinförsäljningen återinvesteras i stiftelsen som driver ett sjukhus och ett ålderdomshem.

RELATERAD LÄSNING