Hem Nyheter Kaffesäckar får nytt liv hos Stich N Stones

Kaffesäckar får nytt liv hos Stich N Stones

av Christoffer Enquist

Löfbergs fortsätter att hylla modiga och innovativa hållbarhetskämpar. Den här gången handlar det om Anna och Emma på Stich N Stones som tagit fram en hållbar keps gjord av Löfbergs kaffesäckar.

Kaffekepsen går att köpa på Löfbergs Rosteri & Kaffebar i Stockholm och Karlstad, och hos Stitch N Stones i Åre

– Vi klurade på vad Löfbergs har som vi kunde göra något snyggt av och kom fram till att kaffesäckarna som bönorna kommer i skulle kunna bli nån snygg accessoar. Vi testade att sy en keps av kaffeväven, och det blev ju superbra, säger Anna Nilsson på Stich N Stones.

Stich N Stones är ett livsstilsvarumärket som producerar accessoarer genom att ta tillvara restmaterial, secondhand-kläder och sånt som många ser som skräp.

– Anledning till att vi ville samarbeta med Löfbergs är att vi är ett värderingstyrt företag i grund och botten. Våra värderingar kommer alltid först. Löfbergs tänker precis likadant, vilket vi tycker är fantastiskt, säger Emma Ruzicka på Stich N Stones.

Varje keps som Stich N Stones tar fram är unik och finns att köpa i Löfbergs kaffebarer i Stockholm och Karlstad, samt hos Stitch N Stones i Åre.

Kajaker och kaffeglas
Löfbergs har fler samarbeten med fokus på återvinning och cirkulär ekonomi. Melker of Sweden, som använder Löfbergs kaffesäckar för att laminera sina prisbelönta kajaker och SUP-brädor, och Glasbolaget i Bro som tagit fram en serie handblåsta kaffeglas som tillverkas av återvunnen skärv är två exempel.

– Vi tror på mötet mellan människor och att det är tillsammans med andra vi kan göra skillnad. Därför tycker vi att det är jättekul när vi stöter på kompisar som tänker likadant, säger Lena Rodin, Brand Experience Manager på Löfbergs.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING