Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kaksuccén Lotus Biscoff har hittat till frysdisken

Kaksuccén Lotus Biscoff har hittat till frysdisken

av Christoffer Enquist

Lotus Bakeries – tillverkarna av den världsberömda kakan Lotus Biscoff – lanserar en efterlängtad premiumglass med äkta grädde, kexkräm och krispiga kakbitar. Nu landar nyheten i svenska butiker.

Lotus Biscoff är den lilla kakan med en stor smak som många känner igen från dess distinkta karamelliserade smak och sprödhet. Nu dyker Lotus Biscoff ner i frysdisken och utökar sortimentet med en glass i tre smaker – alla innehållandes den klassiska kakan. Utöver detta innehåller glassen en bas av äkta grädde som varvats med den traditionella kexkrämen.

– Vi är otroligt glada att turen har kommit till Sverige – att svenskar äntligen får ta del av kakan i ny skepnad! En kvalitetsglass med gräddig konsistens och tydlig karaktär av Lotus Biscoffs klassiska smak, säger Pelle Karlson, Country Manager på Lotus Bakeries.

En glassig kompis till fikat
Den lilla kakan har länge haft en självklar plats på fikabordet. Faktum är att kakans namn kommer från att smaken av den karamelliserade kakan tillsammans med kaffe är en perfekt kombination, då de två olika smakerna förhöjer varandra. Biscuit + Coffee = Biscoff. Att kakan gifter sig lika bra med glass är denna nyhet ett bevis på. Ett härligt tillskott för ett glasstokigt land som Sverige, som faktiskt är det näst mest glassätande landet i Europa efter våra finska grannar.

Glassen finns i tre smaker; Original , Blueberry Cheesecake och Belgian Chocolate Chips . Glassen finns tillgänglig i dagligvaruhandeln från och med vecka 12. Rekommenderat pris cirka 42,90 SEK/460 ml .

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING