Hem 7 september: Vinmakarmiddag med Timo Mayer

7 september: Vinmakarmiddag med Timo Mayer

av Livets Goda

Program för 7 september
12.30-16.00 Afternoon tea står uppdukat i Vinterträdgården
14.00-17.00 Besök vårt spa med utomhuskälla, inomhuspool, relax och olika bastur.
17.30 Vinprovning med Timo Mayer i Domänsalen i Herrgården.
18.30 Köket hälsar välkomna till Vinterträdgården för kvällens menypresentation. 
Mingel med fördrink och tilltugg.
ca 19.00 Vinmakarmiddag i Spegelsalen med utvalda viner genom hela middagen.

Timo Mayer

Timo Mayer föddes i Tyskland, i en familj som odlat vin i flera generationer. Vin var dock inget han från början ville syssla med utan han gav sig ut i världen och reste istället. Ödet ville till slut annorlunda och han träffade sin blivande fru som är från Australien. De bestämde sig för att bosätta sig i Yarra Valley, i södra Australien. Intresset för vin fanns kvar hos Timo och hans arv hann i fatt honom. Han började arbeta hos flera av de mest meriterade producenterna i området samtidigt som han startade upp sin egen vinproduktion. År 2000 började han äntligen producera viner under egen etikett.

Vingården är knappt tre hektar stor (eller liten) och är planterad på det han själv kallar ”the Bloddy Hill”. Det är en brant sluttning där han planterat Pinot Noir, Chardonnay, Syrah och lite Cabernet Sauvignon. På senare år har han även börjat plantera och exprimentera med druvsorterna Nebbiolo och Gamay.

Timos vinstil är naturlig och enkel med finess och elegans som ledord. Här finns en tydlig struktur som banar väg för finstämd frukt och energifyllda viner, eller för att citera Timo själv: ”Bring back the Funk”. Timo hyllas enhälligt i sitt adoptivland och vinerna är hett eftertraktade.

Vinmakarhelgen sker i samarbete med Johan Lidby Vinhandel.