Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kända namn till vegansk restaurangsatsning i MOOD

Kända namn till vegansk restaurangsatsning i MOOD

av Livets Goda

Tidigare i år blev det känt att krog- och nöjesprofilen Robert Hållstrand öppnar en ny restaurang i MOOD Stockholm, en grön oas med växtbaserad mat som håller öppet från morgon till sen kväll. Nu står det klart att ytterligare två kända namn ansluter till satsningen, som fått namnet ChouChou.

Den nya restaurangen blir ett vattenhål för stockholmare och besökare i MOOD Stockholm – en plats som redan idag samlar flera älskade destinationer för mat och dryck. Namnet är nu fastställt till ChouChou.

– ChouChou är slang på franska för ”älskling” eller ”käraste”. Chou betyder egentligen kål, men används som ett gulligt smeknamn på någon man älskar. Namnet känns perfekt till den här platsen där växtbaserad mat kommer stå i fokus i en miljö som både är lekfull och välkomnande, säger Robert Hållstrand.

Robert Hållstrand kommer att driva ChouChou tillsammans med sin bror Douglas Hållstrand. Ytterligare två kända namn ansluter nu till satsningen, Klara Lindahl Nord och Sascha Zacharias, båda med bred erfarenhet från branschen och stor kärlek för den växtbaserade maten.

Klara Lindahl Nord kommer att vara restaurangchef för ChouChou. Hon har arbetat med hälsa, mat och människor i över 15 år och har bland annat varit restaurangchef på Yogayama och utvecklat koncept som BodyBuddyFoods och Renée Voltaires Pepstop. Till ChouChou plockar Klara med sig inspiration från tid hon bott utomlands, bland annat Los Angeles och New York, där utbudet av växtbaserad mat är betydligt större än i Sverige.

– ChouChou blir den första restaurangen i sitt slag där alla kan äta 100 % växtbaserat utan att sakna något. Vi vill fylla det stora utrymmet som finns idag mellan torr ”hälsomat” och ohälsosam ”skräpmat” och skapa en plats dit du kan ta din pappa, dina arbetskamrater, kompisgäng, sambo eller tinderdate. Alla kommer gå därifrån lyckliga.

Sascha Zacharias kommer att ha en bred roll på ChouChou, hon kommer bland annat att vara värdinna, arrangera fester och events, laga mat och ta hand om servis. Saschas passion för matlagning är lika stor som passionen för skådespeleri och drömmen om att driva en egen restaurang har hon haft länge. Hon har undervisat i rawfood och vegansk matlagning och ser mat som både näring, njutning, underhållning och tröst. I ChouChou förenar Sascha sin matfilosi med viljan att skapa en
mötesplats.

– ChouChou blir en bohemisk restaurang som sätter guldkant på vardagen – från fikan och lunchen till middagen och drinken. Vi vill skapa en plats där människor i alla åldrar känner sig hemma, och som förutom fantastisk mat och dryck även fylls av musik och aktiviteter.

ChouChou öppnar framåt hösten på plan 3 i MOOD Stockholm.

RELATERAD LÄSNING