Hem Vinvärlden Karaktärsfull, ekologisk champagne från familjefirman Gremillet imponerar!

Karaktärsfull, ekologisk champagne från familjefirman Gremillet imponerar!

av Livets Goda

Ekologiskt och biodynamiskt är här för att stanna och allt fler producenter ansluter till ett mer hållbart tänk. För framtida generationers skull såklart men precis lika viktigt är den extra kärleken till jorden du brukar och att säkerställa en välmående vinranka. Att sedan resultatet märks i flaskan blir belöningen och sporren för alla.

Gremillets ekologiska Cuvée Prestige domineras av pinot noir och kompletteras av en tredjedel chardonnay. Den buteljering som nu nått Sverige är till huvudsak från det fina 2015 och lagringen i flaska är närmare tre år.

Niklas om Gremillet Cuvée Prestige


Vi följer en flaska över två dagar och imponeras över vad vinet har att erbjuda och hur väl det utvecklas. Initialt märks pinotdominansen då de röda transparenta bärinslagen kikar fram tillsammans med vegetala instick där myntan är främsta kännetecken. Ostronskal kompletterar och med luft kikar även en fin ton av mandel och gula äpplen fram.

”…att resultatet märks i flaskan blir belöningen…”

Gomkänslan bjuder på rondör, kryddsnärt och en skön syrlighet som bidrar till det nyanserade smakintrycket. Viss täthet noteras och efterspelet är behagligt torrt och svalt och med en ren citruskryddighet som gör champagnen särdeles matvänlig. Att Gremillets visar ett större djup andra dagen vi provar är dessutom ett tecken på lagringsduglighet för den som gärna lagrar sin champagne.

Intrycket: 90 LGP

Gremillet Cuvée Prestige

Gremillets Cuvée Prestige har artikelnummer 72831 (12,5%) och kostar 379 kronor.

Flaskan levereras alltid i en trälåda

Champagnen beställer man via Systembolaget här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING