Hem NyheterNyhet WB Karibiska vibbar när Xanté lanserar den nya veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear

Karibiska vibbar när Xanté lanserar den nya veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear

av Christoffer Enquist

Xanté fortsätter att innovera sitt varumärke och adderar nu en likör med kokosgrädde som bas till produktportföljen. Kvar i centrum finns självklart smaken av söta päron. Precis som övriga produkter i Xantés spritsortiment är Xanté Coconut Cream & Pear vegansk och laktosfri.

Likör från Xanté

Xanté har sedan 1994 skapat oväntade blandningar och smakupplevelser utan hänsyn till rådande konventioner. Förra året lanserade man syrliga Xanté Sour & Pear, och nu släpper man alltså den krämiga veganska likören Xanté Coconut Cream & Pear.

– Intresset för veganska alternativ har ökat kraftigt de senaste åren, samtidigt som utbudet, framförallt när det kommer till gräddiga likörer, är väldigt begränsat. Xanté är ett varumärke i framkant, som alltid ifrågasatt normer för hur alkohol ska produceras och konsumeras. Att erbjuda en gräddlikör som funkar för alla, det är ett självklart steg, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Xanté.

– Smaken av söta päron är Xantés essens. Med Xanté Coconut Cream & Pear ville vi göra något exotiskt. och kokosgrädden tillför just det, karibiska vibbar, något som är på uppgång och trendar. För varje lansering breddar vi bilden av vad en Xanté-produkt kan vara, och det är exakt det vi vill, säger Sanna.

Xanté Coconut Cream & Pear passar att avnjutas som den är tillsammans med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 169 kr. Beställningsnummer är 82870.

Recept Xanté Piña Colada
2 delar Xanté Coconut Cream & Pear
2 delar ananasjuice
1 del kokosgrädde

Mixa ingredienserna och servera i ett högt glas med en ananasskiva och så mycket drinkpinnar, drinkparaplyer och annan glitter som du får plats med.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING