-Jag känner mig väldigt stolt, detta projekt ligger mig varmt om hjärtat. Det glädjer mig att ett så litet projekt som det här kan vinna ett så fint och viktigt pris, säger Hans Brindfors. Cannes Lions är en internationell tävling i reklam och PR som går av stapeln varje år i Cannes. Att ett i förhållandevis litet projekt som Karlsson’s GOLD vinner pris i kategorin Design är mycket ovanligt. 1980 vann Absolut vodka Art Directors Club of New York ett liknande designpris för sin flaskdesign. Detta pris av dåtidens mest prestigefyllda pris. Detta var också startskottet för Absolut Vodkas succé när erkännande för den nya designen äntligen kom. Samma gäng som 1980 vann pris för Absolut är också initiativtagare till Karlsson’s GOLD, Peter Ekelund, Hans Brindfors och blendern Börje Karlsson. Karlsson’s GOLD Vodka är världens första färskpotatisvodka och har rönt stor uppmärksamhet internationellt. -Vårt fokus har alltid varit på innehållet i flaskan och inte på flaskan i sig. Men med ett kreativt geni som Hans Brindfors och vårt team är vi inte överraskade, men självklart väldigt glada för den fina utmärkelsen, säger Peter Ekelund en av initiativtagarna till Karlsson’s GOLD. Den 11 juli startar den populära tennisturneringen Catella Swedish Open i Båstad. Karlsson’s Vodka fått den hedrande uppgiften att komponera ihop Catella Swedish Opens officiella drink, Sunset GOLD. Karlsson’s GOLD är även avsändare till vissa arrangemang under den välbesökta tenniveckan i Båstad 11-19 juli. Sunset GOLD består av en bas på Karlsson’s GOLD Vodka. Den är gjord på speciellt utvalda färskpotatissorter odlade på skånska Bjärehalvön, av bönder som sedan generationer brukar de unika sandjordarna på Bjäre. Bakom den officiella drinken, Sunset GOLD, står den duktiga barmästaren på restaurang Pontus! i Stockholm, Erik Olsson. Recept Sunset GOLD Cocktail: 4 cl Karlsson”s GOLD Vodka 3 cl färskpressad citronjuice 2 cl myntasockerlag (sockerlag smaksatt med färska rivna myntablad) En stänk Sodavatten Krossad is Häll ingredienserna direkt i glaset, fyll på med krossad is och rör med en sked (helst barsked) så att ingredienserna blandar sig. Fyll upp med mer krossad is så att drinken håller sig kall och fräsch längre. Garnera med en myntakvist och sugrör.
965