Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kasta folien – nu kan du lägga laxen direkt på grillen och få perfekt resultat

Kasta folien – nu kan du lägga laxen direkt på grillen och få perfekt resultat

av Livets Goda

Sommaren är räddad. Savolax nya Grillmästarlax är gjord på den allra finaste laxen från norska Bömlo och är den första rårökta och marinerade laxen som är skapad för grillen. Ingen folie eller fiskhalster behövs för att uppnå en perfekt grillad lax på bara 5 minuter.

Att grilla lax har tidigare varit krångligt och ofta slutat med att laxen blir kokt, bränns fast eller trillar isär. Nu är det dock enklare än någonsin att servera en perfekt tillagad lax med en lätt röksmak, söt hetta och som dessutom är gjord på råvaror av högsta kvalitet.

”När man grillar lax i folie går man miste om mycket av den goda grillsmak som man hade fått om man lagt laxen direkt på gallret. Då kan man lika gärna köra den i ugnen. Konsumenter har efterfrågat en lax som klarar av att hålla ihop på grillen och det gör Grillmästarlaxen tack vare vår rökmetod”, säger Anna Martinsson, VD på Savolax.

Savolax Grillmästarlax är precis som alla övriga produkter i sortimentet gjord uteslutande på lax från en och samma odling i norska Bömlo, som sedan förädlas i Göteborg. Först vänds Grillmästarlaxen i en väl avvägd blandning salt och socker vilket ger den en hållfasthet som gör att den kan grillas direkt på galler, därefter råröks den vilket innebär att den kallröks i exakt 10 grader i drygt 12 timmar. Det ger en mild röksmak som förhöjs vid grillning. Efter att den röks marineras den med olja, turkisk paprika, vitlök och örter.

”Jag gillar att servera min grillade lax med en ljummen potatissallad kryddad med chili. Det förhöjer hettan i marinaden och gifter sig fint med den rökiga laxsmaken”, säger Anna Martinsson, VD på Savolax, och fortsätter. ”Till detta dricker jag helst ett glas torrt vitt vin vilket ju passar bra en varm sommarkväll”.

Grillmästarlaxen går dessutom snabbt att grilla. Den behöver bara 5 minuter på hög värme för att komma upp i 52 grader i innertemperatur. Vill man ha en saftig rosa lax räcker det med 48 grader, eller 53 grader för den som vill ha sin lax mer tillagad.

Grillmästarlaxen säljs hos fiskhandlare och i utvalda dagligvarubutiker i Göteborgsområdet, kostar ca 226 kronor per kilogram.

Mer information finns på www.savolax.com.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING