Kataloniens kulinariska excellens fortsätter att glänsa då nio restauranger får sina första Michelin-stjärnor i 2025 års upplaga av den prestigefyllda Michelin-guiden. De nyutnämnda restaurangerna är Casa Nova, Citrus del Tancat, Divinum, Esperit Roca, Fishology, Mae, Prodigi, Teatro Kitchen & Bar och Voramar.
Regionens topprestauranger behöll sina trestjärniga statusar: ABaC, Cocina Hermanos Torres, Disfrutaroch Lasarte i Barcelona samt Celler de Can Roca i Girona.
Utöver kulinarisk excellens uppmärksammades Kataloniens engagemang för hållbarhet, med fyra restauranger som tilldelades Green Star för sitt arbete med hållbar gastronomi. Dessa är Bistrot 1965 i Castelló d’Empúries, Espai Amunt i Ulldecona, La Boscanai Bellvís och Restaurant 1497 i Vallromanes. Green Star erkänner restauranger som bidrar till hållbar gastronomi, respekt för naturen och en vision för en hållbar framtid.
Katalonien har nu totalt 77 Michelin-stjärnor, fördelade över regionerna: 46 i Barcelona, 20 i Girona, 8 i Tarragona och 3 i Lleida.
För mer information om Kataloniens gastronomiska värld, besök Gastronomi och vinturism i Katalonien.