Kathrine Löfberg på Europas största kaffe-event

Livets Goda 3 Jun, 2019
Övrigt Den 6-8 juni arrangeras World of Coffee i Berlin. Här samlas kaffeaktörer från hela världen för att smaka på, prata om och tävla i kaffe. En som kommer att vara på plats är Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

Kathrine deltar i ett seminarium där hon kommer att diskutera lösningar på branschens utmaningar tillsammans med kaffeodlare från Honduras och Uganda.

– Det handlar bland annat om hur vi hanterar klimatkrisen och hur vi förbättrar utvecklingsmöjligheterna och livsvillkoren för de som odlar kaffet. Här gäller det att hitta hållbara lösningar så att vi kan dricka gott kaffe i framtiden. De beslut vi tar idag påverkar både oss som företag, och nästa generation odlare och konsumenter, säger Kathrine Löfberg.

Seminariet arrangeras av International Coffee Partners, en ideell organisation som förbättrar utvecklingsmöjligheterna för småskaliga kaffeodlare, och som Löfbergs driver tillsammans med sju andra europeiska familjeägda kaffeföretag. 

Löfbergs barista tävlar i VM
Under World of Coffee arrangeras även världsmästerskapen i Latte Art med deltagare från ett 40-tal olika länder. Sverige representeras av Alex Ntatsos, till vardags barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar i Stockholm.

– Jag var mer förberedd än någonsin och ser fram mot att tävla i VM. Målsättningen är att ta Sveriges genom tiderna bästa placering, säger Alex Ntatsos.


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet