Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Katrinelund bjuder in till storslagen matupplevelse ute på Hjälmaren

Katrinelund bjuder in till storslagen matupplevelse ute på Hjälmaren

av Livets Goda

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog öppnar nu upp för möjligheten att hyra en egen restaurang på stor flotte på Hjälmaren och bli serverad mat av ett helt kökssällskap med egen kock, kypare och sommelier. Stjärnkocken Roger Hjälm är en av de som lagar maten på plats på flotten.

— Vi försöker alltid prova nya, spännande saker, så att gäster som varit hos oss tidigare känner att det händer nya grejer. Målet är att man som gäst ska få en upplevelse utöver det vanliga i Sverige – utan att behöva lämna landet, säger Roger Hjälm, ägare av Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog.

Tidigare har Katrinelund byggt upp en restaurang ute på isen, mitt ute på sjön under sommaren dit man behövt åka båt och i en gruva. Nu är det återigen restaurangens fina läge vid Hjälmaren som man tillvaratar genom att göra det möjligt för gästerna att abonnera en flotte som tar en ut på sjön. Katrinelund erbjuder säsongbetonade lokala råvaror, som fisk från Hjälmaren och råvaror från gårdar i närheten.

— Vi sätter våra menyer i sista minuten, på grund av att vi planerar maten utefter vad vi får från våra lokala leverantörer. Vi är övertygade om att det här blir en storslagen upplevelse att bjuda med vänner till, säger Roger Hjälm.

Restaurangen på flotte är initialt exklusiv och kan bara bokas via mail och telefon.

 

RELATERAD LÄSNING