Katrinelund erbjuder naturnära gourmetupplevelser

Livets Goda 10 Jun, 2019
Mat och Restaurang Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog tar nya spännande grepp på förra årets succé. Med VDn Roger Hjälm i spetsen ska lokalt förankrad mat lagas och serveras i en gruva, på Hjälmaren och i skogen - under namnet Gastro Natur.

— Förutom min passion för matlagning, älskar jag naturen. Det är i naturen som alla våra fantastiska råvaror finns. I sommar kommer vi på Katrinelund tillsammans med Örebrokompaniet skapa tre pop-up restauranger, alla tre med helt egen karaktär och känsla. Det kommer utan tvekan bli årets restaurangupplevelse, säger Roger Hjälm.

Kockarna Robert Hjälm och Robert Lindhagen från Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog kommer ta restaurangupplevelsen till naturen och på så vis tillfredsställa alla sinnen. Detta kommer ske under några sommarkvällar i Örebros natur. Evenemanget görs för andra året i rad och är i samarbete med Örebrokompaniet.

Årets upplaga innehåller nya platser och koncept - ett av dem är Glamping. Då kommer både en middag i världsklass att erbjudas runt lägerelden men efter det väntar också en hotellnatt belägen mitt i naturen, bokstavligen. Antalet gäster som kommer att kunna få njuta av den naturnära maten och upplevelsen är få - men deras upplevelse blir desto större. Utöver glamping kommer också en gourmetmiddag serveras på Hjälmaren och i en gruva.

DATUM:
29:e juni tema Glamping
Efter en middag runt lägerelden väntar en natt i ett hotellrum - mitt i naturen.

3:e augusti tema Lake
Kan man gå på vatten? Nej, kanske inte - men man kan äta på vatten.

29:e augusti tema Mining
I den mörkaste av skogar finner vi den mest sagolika platsen.

 


Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet