Katrinelund erbjuder naturnära gourmetupplevelser

Livets Goda 10 Jun, 2019
Mat och Restaurang Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog tar nya spännande grepp på förra årets succé. Med VDn Roger Hjälm i spetsen ska lokalt förankrad mat lagas och serveras i en gruva, på Hjälmaren och i skogen - under namnet Gastro Natur.

— Förutom min passion för matlagning, älskar jag naturen. Det är i naturen som alla våra fantastiska råvaror finns. I sommar kommer vi på Katrinelund tillsammans med Örebrokompaniet skapa tre pop-up restauranger, alla tre med helt egen karaktär och känsla. Det kommer utan tvekan bli årets restaurangupplevelse, säger Roger Hjälm.

Kockarna Robert Hjälm och Robert Lindhagen från Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog kommer ta restaurangupplevelsen till naturen och på så vis tillfredsställa alla sinnen. Detta kommer ske under några sommarkvällar i Örebros natur. Evenemanget görs för andra året i rad och är i samarbete med Örebrokompaniet.

Årets upplaga innehåller nya platser och koncept - ett av dem är Glamping. Då kommer både en middag i världsklass att erbjudas runt lägerelden men efter det väntar också en hotellnatt belägen mitt i naturen, bokstavligen. Antalet gäster som kommer att kunna få njuta av den naturnära maten och upplevelsen är få - men deras upplevelse blir desto större. Utöver glamping kommer också en gourmetmiddag serveras på Hjälmaren och i en gruva.

DATUM:
29:e juni tema Glamping
Efter en middag runt lägerelden väntar en natt i ett hotellrum - mitt i naturen.

3:e augusti tema Lake
Kan man gå på vatten? Nej, kanske inte - men man kan äta på vatten.

29:e augusti tema Mining
I den mörkaste av skogar finner vi den mest sagolika platsen.

 


Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019

Nyhet – fruktig vietnamesisk choklad med kalamondin

Mat och Restaurang I Vietnam kallas frukten kumquat medan de på många andra…
20 Aug, 2019

Hobgoblin hemsöker Systembolaget 2 september

Whisky och Bourbon Hobgoblin Ruby Red Beer lanserades 1983 har bryggts med inspiration…
5 Jul, 2019
Artikelarkivet