Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kavli lanserar första burgarosten på tub

Kavli lanserar första burgarosten på tub

av Livets Goda

Nu lanserar Kavli en helt unik produkt för hela Sverige – burgarost på tub. Svenskproducerade Kavli Burger Cheese har en hög osthalt och smälter när den ringlas över hamburgaren eller pommes frites. Osten är en praktisk lösning för hemmakocken som vill laga enkla och goda burgare, eller utforska ostens många matmöjligheter. 

Med Kavli Burger Cheese finns äntligen en lättanvänd lösning för alla som älskar ost på sin hamburgare, men som vill slippa krånglet med fyrkantiga, inplastade ostskivor. Sveriges första burgarost på tub gör det enkelt att ringla ost på hamburgaren, och den smälter perfekt på både burgare och pommes frites.

Vi ställde oss två frågor: Varför är hamburgerosten fyrkantig när hamburgaren är rund, och borde det inte finnas ett bättre sätt att fördela burgarosten på, utan krånglet med ostskivor som fastnar i plasten. Svaret blev Kavli Burger Cheese på tub, en lösning som vi tror kommer förändra hur vi lagar hamburgare till det bättre. Dessutom med otroligt god smak, säger Cecilia Anjou, Brand Manager på Kavli.

Cheeseburgaren är en självklar favorit i svenskarnas hem och många fortsätter söka inspiration till att göra hemmaburgaren bättre, inte minst via sociala medier.

Jag vågar säga att osten gör burgaren, och att svenskarna är stormförtjusta i en riktigt ostig hamburgare. Vi ser också att fler experimenterar med hamburgervärldens oändliga möjligheter hemma. Inte minst har sociala medier bidragit till nya spännande burgarkoncept och hängivna burgarcommunities. Nu ser vi fram emot att följa hur små och stora hemmakockar inspireras av Kavli Burger Cheese för att göra otroligt goda burgare och ostiga pommes frites – eller testar helt nya recept och smakkombinationer, berättar Cecilia Anjou.

Kavli Burger Cheese innehåller 60 procent ost, varav 15 procent cheddarost och 45 procent mild Edamer. Precis som med Kavlis övriga produkter går allt överskott från försäljningen av burgarosten till goda ändamål, via stiftelsen Kavlifonden som äger Kavli. Kavlis produkter, inklusive Kavli Burger Cheese, tillverkas vid de egna anläggningarna i Älvsjö och Eslöv.

Kavli Burger Cheese finns i butikernas hyllor för hamburgertillbehör

Receptinspiration

Burger Cheese & dirty fries

Topped Frites Burger Cheese style

Burger Cheese Original

RELATERAD LÄSNING