Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kebab i världsklass – nu öppnar Le kebab i Stockholm

Kebab i världsklass – nu öppnar Le kebab i Stockholm

av Livets Goda

Stort fokus på ekologiskt och grönt, högklassiga råvaror och oväntade smaker står på menyn när Le kebab snart öppnar upp dörrarna till sin första restaurang i Stockholm. Lokalen, som ligger ett stenkast från Odenplan, bidrar med sin lekfulla inredning till en miljö som förstärker både upplevelsen och smakerna.

Le kebab

På Upplandsgatan öppnar i dagarna Le kebab, restaurangen som kommer att erbjuda sina gäster ett helt nytt sätt att njuta av den annars ofta underskattade kebaben. Bakom satsningen står Philip Örtegren, grundaren av Phil’s Burger, samt Mario och Charbel Hammo, vilka driver den prisbelönta Cocktailbaren Pharmarium samt den anrika restaurangen Stortorgskällaren i Gamla Stan.

Charbel Hammo och Philip Örtegren

Här kommer gästerna att mötas av oväntade element och smaker och där menyn är allt annat än det man är van vid på klassiska kebabställen. Stort fokus ligger på det ekologiska och menyn kommer att vara till 80 procent ”grön”, med råvaror av toppkvalitet. På Le kebab görs allt från grunden och brödet bakas av dem själva.

”När man äter kebab hos kommer man att känna sig överraskad och få upp ögonen för en maträtt som vi anser ofta tyvärr är alltför underskattad. Kan man göra hamburgare på ett innovativt sätt så ser vi inga hinder till varför kebaben inte skulle kunna få samma uppmärksamhet. Vi kommer att servera kebab i världsklass”-säger Philip Örtegren, grundare Le kebab.

Mitt under rådade Coronakris väljer Le kebab ändå att öppna, något som är ett väl genomtänkt beslut.
” Vi har sköna sittplatser ute, en meny för take-away samt även beställning av mat för hemleverans vilket underlättar oavsett om man håller sig hemma eller tar sig ut”, fortsätter Philip Örtegren.

Le kebab har som mål att öppna ett 20-tal restauranger under de närmaste fem åren i Stockholm.

Le kebab öppnar fredag 24 april på Upplandsgatan 51.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING