1

Kenwood Baker – hemmabagarens högra hand

Den brittiska köksspecialisten Kenwood uppfyller alla hemmabagares drömmar med den nya Titanium Chef Baker – köksmaskinen som väger ingredienserna direkt i skålen och blandar dem för perfekt resultat varje gång.

Professionella bagare vet att exakt noggrannhet är nyckeln till perfekta makarons eller suffléer. Rätt vikt av varje ingrediens är avgörande för resultatet av bakningen. När Kenwood skapade Titanium Chef Baker såg de därför till att täcka in alla aspekter av bakningsprocessen och erbjuda hemmabagare en komplett köksmaskin som steg för steg vägleder dem även genom de mest avancerade recepten.

”Precision är a och o i bakning. Till skillnad från matlagning där kocken kan höfta lite, kan för mycket eller för lite av en ingrediens i bakningen rubba den kemiska balansen i receptet. Men det är aldrig något man behöver oroa sig för med Titanium Chef Baker. Då kan kreativiteten istället stå i fokus under bakningen”, säger Margita Westeus, Kategorichef på De’Longhi Scandinavia.

Köksmaskinen har en rad smarta tekniska lösningar anpassade för att göra bakningen lättare, snabbare och samtidigt bidra till mindre disk. Alla grundläggande steg från uppmätning och vägning av ingredienser till vispning kan göras i en och samma skål, som kommer i två storlekar: 7 och 5 liter.

Med Titanium Chef Baker kan hemmabagaren:

  • Väga direkt i skålen med EasyWeigh funktionen, för precis uppmätning av varje ingrediens.
  • Enkelt kan byta mellan två stapelbara Nesting DuoBowl™ skålar i rostfritt stål och sömlöst fortsätta bakningen utan att behöva diska under tiden.
  • Smart förvara sin köksmaskin eftersom den mindre skålen (5 liter) passar i den större skålen (7 liter).
  • Utforska sin kreativitet med över 25 tillbehör som kan göra allt från att hacka, mosa och strimla.
  • Njuta av den kraftfulla 1200W ChefMotor™.
  • Snabbt och enkelt städa undan tack vare diskmaskinståliga EasyClean verktyg
  • Med enkelhet lyfta på LightLift™ drivhuvudet för att addera ingredienser till smeten helt utan spill
  • Upptäcka en rad spännande recept i Kenwood World-appen

Den nya köksmaskinen kommer i två storlekar: Chef- och XL-storlek. Under 2021 har Titanium Chef Baker belönats vid både Reddot Awards och iF Design Awards.

Kenwood Titanium Chef Baker säljs hos utvalda återförsäljare och marknadspriset börjar på SEK8000 beroende på tillbehörspaket. Mer information finns på www.kenwoodworld.com.