Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Keyyo visar hur man gör succé med sin macka på Instagram

Keyyo visar hur man gör succé med sin macka på Instagram

av Livets Goda

Sociala medier flödar av vackra och inspirerande matbilder. Men hur lyckas du egentligen skapa din egen ”likeraket” på Instagram? Det visar Keyyo i det fjärde avsnittet av Pågens YouTube-serie Mer än en macka

Foto: Pågen

Enligt en undersökning från Pågen lägger var tionde svensk upp egna matbilder på sociala medier minst en gång i veckan och flitigast är svenskar mellan 18–29 år1. Men vad är egentligen framgångsreceptet för en lyckad ”likeraket” på Instagram? Det har influencern Kristina ”Keyyo” Pertushina stenkoll på. I det fjärde avsnittet av Pågens YouTube-serie Mer än en macka visar hon hur du skapar en sociala medier succé och hovar in likes.

– Livet handlar faktiskt inte bara om antalet följare… det handlar såklart om antalet likes, skojar Kristina ”Keyyo” Petrushina.

I avsnittet möter den traditionella Instagramfavoriten med avokado och pocherat ägg Keyyos egna storfavorit falukorvsmackan. Frågan är vilken av mackorna som vinner ”liketävlingen”?!

För att se hur det gick till när Keyyo tillagade mackorna klickar du här. Där kan du även se tidigare avsnitt, bland annat med kändiskocken Zeina Mourtada som började sin karriär på sociala medier. I avsnittet gör hon en smarrig kebabsmörgåstårta som konkurrerar ut det klassiska fredagsmyset.

Fem tips på hur du lyckas skapa din egen ”likeraket”

  • Vacker ljussättning är nyckeln till lyckade bilder. Ta vara på det naturliga ljuset och låt det gärna belysa maten från sidan eller bakifrån.
  • Boosta dina bilder med färger genom att inkludera färggranna detaljer. Färger fångar uppmärksamhet och gör så att bilderna står ut i Instagram flödet.
  • Lek med olika vinklar och provfota för att se vad som gör sig finast på bild.
  • Använd rekvisita som passar in med maten. Genom att bygga en fin miljö runtomkring förhöjer du helhetsintrycket av dina bilder.
  • Var inte rädd för att möblera om på bordet. Prova dig fram och arrangera om så att dina bilder blir så bra som möjligt.

Keyyos favoritmacka med falukorv och stekt ägg

Foto: Pågen

Ingredienser:

1 skiva Grötbröd
4 skivor falukorv
1 ägg
Salladsblad
Smör
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Rosta Grötbrödet
  2. Smält smöret i en stekpanna och bryn falukorven tills den får riktigt fin färg.
  3. Stek därefter ägget. Salta och peppra.
  4. Lägg några fina salladsblad på brödet. Toppa med falukorvsskivorna och sist ägget.
  5. Servera gärna med senap och ketchup.

Den klassiska Instamackan

foto: Pågen

Ingredienser:

1 skiva Surdegsgoda
1 avokado
1 ägg
1 msk färskost naturell
1 msk ättika
½ msk salt
Flingsalt och peppar

Chiliflakes
Smörgåskrasse

Citronskal till dekoration

Gör så här:

  1. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur de två halvorna och skär dem i tunna skivor.
  2. Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull och skruva sedan ner värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ägget i en liten skål. Gör en virvel i vattnet med en slev och häll sedan försiktigt ägget i vattnet. Låt sjuda i ca 3 minuter.
  3. Bre en skiva Surdegsgoda med färskost. Lägg på avokadon och ringla över lite olivolja.
  4. Ta upp ägget med en hålslev och låt vattnet rinna av ägget. Lägg det sedan på mackan.
  5. Toppa ägget med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite chiliflakes, klippt smörgåskrasse och rivet citronskal.
  6. Skär en skåra i ägget och låt gulan rinna ut.
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING