Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kikärtschips näst på tur när Santa Maria fortsätter att utveckla Tex Mex-kategorin

Kikärtschips näst på tur när Santa Maria fortsätter att utveckla Tex Mex-kategorin

av Livets Goda

”Next Mex”, som det nya Tex Mex-sortimentet från Santa Maria kallas, väntar tillökning. Med ett nytt kikärtschips, gjort på kikärtor, svarta bönor och gröna ärtor och en ny kryddpaste, skall konsumenten inspireras till att ta tacos till nästa nivå.

I närmare 30 år har Paulig-ägda varumärket Santa Maria dominerat Tex Mex-kategorin och färgat hyllorna röda. Fokus på trender, konsumentinsikter och förnyelse av kategorin, i tätt samarbete med handeln, ligger bakom framgången menar man på Paulig. Idag är kategorin värd ca 2 miljarder svenska kronor. Och för ett år sedan var det dags att introducera Next Mex.

– Next Mex, som vi kallar det här sortimentet och som du känner igen på de svarta förpackningarna, är fortfarande ett väldigt nytt koncept på marknaden. Med de här produkterna erbjuder vi nya spännande tillbehör och uppmuntrar till variation med olika proteinkällor, såsom växtbaserat protein, fläskkött, nötkött och kyckling, säger Niklas Larsson, Marknadschef för Paulig i Sverige.

Nu lanseras två nya produkter i Next Mex-sortimentet: Kikärtschips respektive kryddpaste för ”sweet pork tacos”.
– Att kunna erbjuda chips gjorda på kikärtor, bönor och ärtor går helt i linje med Pauligs satsning på produkter som möjliggör hälsa för både människa och planet. Och självklart smakar de jättegott, inte minst i kombination med våra andra Next Mex-produkter, säger Niklas Larsson.

Santa Marias nya kryddpaste ska i sin tur erbjuda en ny spännande smakupplevelse vid tacomiddagen:
– Kryddpasten för sweet pork tacos har en rik smak från anchochili och en naturlig sötma från ananas. Den är lite mildare i smaken än våra existerande paster och kan med fördel också användas till vegetariska tacos. Precis som övriga kryddpaster i Next Mex-serien är den vegansk. Du tillsätter kryddpasten i slutet av tillagningen, snabbt och enkelt, säger Niklas Larsson.

De nya produkterna finns i butik från vecka 3.

RECEPT
Sweet Pork Tacos (4 port)
Ingredienser:
200 g vitkål, finstrimlad 2 msk majonnäs 1 stjälk salladslök, finskivad 1½ paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small 500 g fläskkött (karré, filé) i tunna strimlor 1 msk matolja 1 paket Santa Maria Spice Paste Sweet Pork Tacos 65 g (en påse) bladspenat
1 flaska Santa Maria Peach & Chili Salsa 1 dl jordnötter, krossade. Alt. rostade pumpafrön

Gör så här:
1. Skölj och skär grönsaker och krossa jordnötterna.
2. Blanda den finstrimlade vitkålen med majonnäs.
3. Värm tortillabröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för varmhållning.
4. Skär köttet i tunna strimlor. Stek strimlorna i het panna med lite olja tills köttet är brynt och är genomstekt.
5. Rör ner kryddpasten i pannan och värm några sekunder och ställ åt sidan.
6. Servera köttet i de varma tortillabröden med bladspenat, vitkålssallad samt Peach & Chili Salsa. Toppa med finskivad salladslök och krossade jordnötter eller andra nötter eller frön.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING