Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kikkoman lanserar Ramen Shoyu soppbas

Kikkoman lanserar Ramen Shoyu soppbas

av Livets Goda

Det är svårt att undgå den Ramenfeber som råder. Vi får helt enkelt inte nog av den japanska nudelsoppan. Nu tar Kikkoman ett efterlängtat steg genom att lansera Kikkoman Ramen Shoyu – en sojabaserad soppbas som är allt du behöver för den perfekta ramenbuljongen hemma. Nyheten finns tillgänglig i dagligvaruhandeln från vecka 3.

Det asiatiska köket kallas ibland den svenska husmanskosten för dess omåttliga popularitet både på restauranger och i hemmaköken. Den senaste trenden som har tagit matvärlden med storm är Ramen. Den kraftfulla buljongen, de spänstiga ramennudlarna och olika tillbehören som grönsaker, tofu, ägg och sidfläsk har blivit omöjliga att motstå och fler och fler ramenrestauranger öppnar runt om i landet.

Buljongen – viktig men tidskrävande
Den umamirika buljongen, som anses vara nyckeln till en god Ramen, kräver tid och skicklighet av hemmakocken vilket gör den annars snabba rätten mer utmanande. Med mål att göra den hemlagade ramenupplevelsen mer tillgänglig lanserar Kikkoman Ramen Shoyu soppbas – en vegansk sojabaserad ramenbuljong som enkelt blandas med vatten för en autentisk och smakfull ramensoppa.

­– Ramentrenden har snabbt växt sig stark i Sverige, och det är en fantastiskt god måltid som förtjänar att vara enkel att laga även hemma. Därför är vi stolta att lansera Kikkoman Ramen Shoyu soppbas som erbjuder en lösning för alla som vill avnjuta den perfekta buljongen utan att behöva spendera timmar i köket, säger Veronica Lunström, Produktchef på Kikkoman.

Älskad för sin variationsrikedom
Den klassiska japanska nudelsoppan har en rik och lång historia som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet. Ursprungligen härstammar konceptet att inkludera nudlar i soppa från Kina och har sedan dess utvecklats med olika nudelvarianter, tillbehör och buljongtyper. Möjligheten att variera soppan med olika grönsaker och protein har gjort den till en populär maträtt oavsett kost och bara i Tokyo finns det flera tusen ramen-restauranger. Kikkoman Ramen Shoyu soppbas tar denna älskade matupplevelse från restaurang till hemmakök, och gör tillagningen av den perfekta ramen enklare och snabbare än någonsin tidigare. Den veganska soppbasen med soja blandas med kokande vatten för att skapa den perfekta buljongbasen. Toppa den sedan med ramennudlar och dina favorittillbehör för en snabb och smakrik hemmagjord Ramen.

­– Kikkoman strävar alltid efter att erbjuda de bästa smakupplevelserna från det asiatiska köket. Med Ramen Shoyu soppbas ville vi möta den växande efterfrågan på en autentisk och riktigt god buljongbas för hemmakocken. Med en lyckad buljong går det att variera sin Ramen i all oändlighet med olika grönsaker, tofu, fläsk och kyckling och nudelvarianter. Helt enkelt den ultimata snabbmaten där bara fantasin sätter gränser, säger Veronica Lunström.

PRODUKTFAKTA

Kikkoman Ramen Shoyu
Kikkoman Ramen Shoyu soppbas är en vegansk sojabaserad buljong som enkelt blandas ut med kokande vatten. Den kommer i en praktisk 250 ml glasflaska som räcker för 8 portioner.

Nyheterna finns i butik från vecka 3 och rekommenderat pris är 59,90 kronor.

Om Kikkoman
Kikkomans historia går tillbaka till 1600-talet, när förfäderna till Mogi-familjen började tillverka den mörkbruna kryddsåsen från soja, vete, vatten och salt i den japanska staden Noda. Idag är Kikkoman den officiella leverantören till det japanska hovet och ledande på världsmarknaden för japanska såser. Varje dag hjälper Kikkoman miljontals människor att få maten att smaka gott genom att förena en 300 år gammal japansk sojatradition med en modern och hälsosam livsstil.

 

Läs mer om Kikkoman på: https://www.kikkoman.se/

RELATERAD LÄSNING