Hem NyheterNyhet WB Kilchoman Loch Gorm 2022 kommer till Sverige

Kilchoman Loch Gorm 2022 kommer till Sverige

av Livets Goda

Kilchoman Loch Gorm är en återkommande sherryfatslagring från det lilla gårds-destilleriet, som är ett av de minsta i hela Skottland. Faten kommer från Miguel Martin i Jerez och detta är den enda återkommande utgåva som innehåller 100% sherryfat.

Årets Loch Gorm är ett giftermål av 20 nya och 2 tidigare fyllda Oloroso sherryfat. Totalt har man buteljerat 17 250 flaskor av denna varav 462 flaskor kommer till Sverige. I sedvanlig Kilchomananda är produkten naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

“Loch Gorm är en återkommande utgåva och den enda sherryfatslagringen vi lanserar internationellt. Till årets utgåva har vi använt utvalda fat från 8–14-åriga sherryfat och dessa har onekligen adderat ytterligare en dimension av djup och komplexitet. Friskheten hos de åtta år gamla faten i kombination med den skiktade komplexiteten hos de äldre faten ger den en fantastisk balans av rika, fruktiga oloroso-influenser som kombineras vackert med citrussötman och torvröken från Kilchoman”, säger Anthony Wills, grundare och destillerichef på Kilchoman Distillery.

“Loch Gorm är en av de populäraste utgåvorna från destilleriet och årets buteljering lär sannolikt inte göra någon besviken. Det är många whiskyälskares favorit från destilleriet vilket är fullt förståeligt då detta är en synnerligen trevlig bekantskap”, säger Melker Ström, Head of Product, Enjoy Wine & Spirits.

Fakta Kilchoman Loch Gorm 2022

Single Malt Whisky | Ursprung: Islay, Skottland | Alkoholhalt: 46% | Storlek: 700 ml | Art.nr: 41267-01| Pris: 849 kr | Lansering: Webblansering 23:e september, 2022

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING