Hem NyheterNyhet WB KISS Kollection lanserar Cold Gin Navy Strength 57%

KISS Kollection lanserar Cold Gin Navy Strength 57%

av Livets Goda

Efter 2021 års succélansering av KISS Cold Gin har Brands for Fans, KISS och licensagentur Epic Rights mött den stora efterfrågan på ytterligare en produkt med att lansera Cold Gin Navy Strength. Helt rätt i tiden lanseras ginen i samband med bandets egen årliga återkommande KISS Kruise.

Historien bakom benämningen av en Navy Strength Gin sträcker sig tillbaka till 1700-talet när den brittiska flottan förvarade sin alkohol bredvid sitt krut. Skulle ett fat spricka och läcka innehåll över krutet var det fortfarande explosivt, tack vare den högre alkoholhalten om minst 57%.

KISS Cold Gin Navy Strength 57% baseras på en femfaldigt destillerad sprit där enbär, citronskal och en blandning av utvalda kryddor sätter smaken. Här finns inga artificiella smakessenser eller sötningsmedel. För att bibehålla den högsta kvalitén adderas smaker från macererade enbär och  citronskal som blandas med destillatet.

Formgivningen på etiketten är en hommage till KISSTORY och bandets musikaliska ursprung. Den stilrena flaskan och etikettens iögonfallande silver och gulddetaljer, med alla fyra bandmedlemmar metalliskt illustrerade på varsin sida Brooklynbron. Framsidesetiketten innehåller också en guldskiva och ikoniska landmärken från New York City och Manhattans horisontlinje. Detaljer som det vackra art deco mönstret bakom guldskivan är baserad på fjällen på The Demon’s stövlar.

“KISS Kollection, Drink It Up by KISS, har nu sålt över 250 000 flaskor sedan lansering och nu är vi är otroligt stolta över detta fantastiska komplement till portföljen, och dessutom i perfekt timing för KISS Kruise” säger Yvonne Wener, affärsområdesansvarig på Brands For Fans.

Produkten kommer finnas tillgänglig från och med den 30:e augusti 2022 på Systembolagets beställningssortiment, Europeiska fastlandet, Storbritannien samt Nordiska monopolen medan den släpps i USA i samband med KISS Kruise i slutet av oktober. Klicka här för att beställa

Fakta KISS Cold Gin Navy Strength:

Systembolaget: Beställningssortimentet
Artikelnummer: 57525
Pris: 499 Sek
Producent: Brands For Fans Sweden AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 57 %
Volym: 700 ml
Ursprung: Sverige

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING