Hem NyheterNyhet WB Kiviks Musteri firar Från Sverige-märkning med ny produkt, Mousserande Äppel

Kiviks Musteri firar Från Sverige-märkning med ny produkt, Mousserande Äppel

av Livets Goda

Kiviks Musteri är en av de första dryckesproducenterna som märker med ”Från Sverige”. I samband med detta lanserar de en ny äppelprodukt, Mousserande Äppel, gjord på handplockade svenska äpplen.

Skördetiden är i full gång i Kivik, äppelparadiset där odlingarna just nu dignar av äpplen. Den svenska äppelodlingen har vuxit med en fjärdedel de senaste tio åren och den fortsätter att växa. Idag är vart fjärde äpple odlat i Sverige och andelen ökar.

-Svenska äpplen smakar mer än andra. En förklaring till det är vårt klimat med långa ljusa dagar och stora temperaturskillnader mellan natt och dag under äpplets mognadsperiod. Detta ger frukten en högre syra och sötma. Äpplena får mogna klart på träden, säger Mikael Adolfsson, mustmästare på Kiviks Musteri.

Ursprungsmärkningen Från Sverige kommer att uppmärksammas extra i media och ute i butiker över hela landet mellan den 3-11 oktober. Märket gör det enklare för oss alla att hitta svenska livsmedel och råvaror. Idag finns cirka 10.500 godkända produkter med märkningen.

För Kiviks Musteri, som gjort must på svenska äpplen sedan 1935, är detta inget nytt, och man blir nu en av de första dryckesproducenterna som märker med Från Sverige.

I samband med Från Sverige-veckan släpper man dessutom en ny produkt – Mousserande Äppel. Ett alkoholfritt bubbel för festliga stunder gjord på 100% äppelmust av äpplen odlade och handplockade i Kivik på Österlen.

Mousserande Äppel, 75 cl
Ett alkoholfritt bubbel för speciella stunder. Gjord på äpplen odlade och handplockade i Sverige.
Dess olika äppelsorter ger tillsammans ett kryddigt djup med en härlig friskhet där smakerna förhöjs av kolsyran. Merparten av musten kommer från äppelsorterna Aroma och Ingrid-Marie men varierar efter säsong.

Säljs: i hela landet på ICA och i Kiviks Musteris egna butiker i Kivik och på Solnäs Gård
Pris: ca 45 kr

Läs mer om Från Sverige-märkningen: https://fransverige.se/

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING