Hem NyheterNyhet WB Kiviks Musteri har framtidstro och investerar i Kivik

Kiviks Musteri har framtidstro och investerar i Kivik

av Livets Goda

Kiviks Musteri genomför just nu en sedan tidigare planerad investering i en ny produktionslinje.
-Vi har en stark framtidstro och vill fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter, säger Thomas Jensen, VD på Kiviks Musteri.

På Kiviks Musteri har man fyllt kartongförpackningar ända sedan 1970-talet. En förpackningslösning från Tetra Pak som idag är helt rätt i tiden. Nu investerar Kiviks Musteri i en ny, sedan tidigare planerad, produktionslinje som effektiviserar fyllningen och ökar kapaciteten med 50%.

Detta är inte den enda satsningen man gjort på kort tid. Ytterligare en större maskininvestering har gjorts i början av året och även en nyplanterad äppelodling.

-Vi arbetar ständigt med att skapa nya affärer och utveckla verksamheten. Om inte vi som ett av bygdens större företag vågar tro på framtiden, vem ska då göra det? Vi är en stor arbetsgivare i kommunen, jag vill ta ansvar och bidra till en framtidstro för Österlen efter pandemin, säger Thomas Jensen VD på Kiviks Musteri.

– Vi kommer att fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter och hoppas kunna stå redo när den rådande situationen är över.

Även Kiviks Musteri är drabbade av Corona-krisen. Nyligen gick man ut med besked om korttidspermittering på grund av försäljningsnedgång till café-, hotell- och restaurangbranschen samt nedgång inom besöksnäringen. Vanligtvis lockar musteriet över 200.000 besökare varje år.

-Turismen är oerhört viktig för Österlen. Förhoppningsvis kommer detta att leda till att fler vill hemestra framöver och att intresset för vår vackra landsända ökar. Det som finns att uppleva här i form av konst, mat och natur är unikt. Vi hoppas att våra åtgärder gör att vi kan hantera krisen, till gagn för arbetstillfällen och bidra till ett levande Österlen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING