Kiviks Musteri populärt besöksmål på Österlen

Livets Goda 5 Jul, 2018
Whisky och Bourbon När Kronprinsessan nyligen besökte Kiviks Musteri gjorde hon det som en av mer än 200 000 förväntade besökare i år. Österlen i sydöstra Skåne är ett populärt besöksmål känt för att vara vackert med vingårdar, kaféer, gallerier, loppisar och mysiga krogar. Kiviks Musteri ligger mitt i Sveriges svar på Provence, med Stenshuvuds nationalpark som granne.

På Kiviks Musteri möter man det stora intresset för Österlen med plantskola, biodling, butik, restaurang, café och kunskapshuset Äpplets Hus med fyra generationers samlade kunskap kring äppelodling. De anslutande visningsträdgårdarna är mycket uppskattade, med bl a en sortimentsodling där man kan jämföra färg och form på träd, blommor och frukter från över 70 olika äppelsorter och en kulturodling som visar skillnaderna mellan 1800-talets äppelodlingar med sina knotiga, lummiga träd och dagens moderna odling. Satsningen växer från år till år och i år räknar man med att ta emot fler än 200 000 besökare.

– Vi ser vårt besökscenter både som en kulturgärning och ett sätt att bidra till Österlens utveckling. Intresset för varifrån råvaror till livsmedel kommer ökar hela tiden och här kan vi sätta in de varor vi framställer i ett attraktivt sammanhang och med en inramning som passar för dagsutflykter för alla åldrar, säger Thomas Jensen, VD på Kiviks Musteri.

När Kronprinsessan nyligen besökte Kivis Musteri gick hon i sin farfars fars fotspår. Han kom nämligen på besök redan på 30-talet för att fråga en av nuvarande delägarnas farfar om råd hur han skulle sköta sina äppelträd.

Kiviks Musteri firar i år sin 130-åriga historia som en av landets största äppelodlare och förädlare av frukt och bär, ett av Sveriges största familjeägda livsmedelsföretag och en av Simrishamns största privata arbetsgivare. Under jubiléet lyfter man fram olika delar av sin spännande utveckling från fruktodling till modernt livsmedelsföretag. Samtidigt möter man en ökande efterfrågan på frukt och bär utan onödiga tillsatser med framtidssatsningar som bl.a. ett nybyggt centrallager, nya arbetssätt och den för jubiléumsåret speciellt framtagna äppelsorten Henric Åkesson.

Österlen är vackert året runt, oavsett om man söker doftande raps- och lavendelfält, havsbris, lummiga ängar, karga vintriga fruktodlingar och vidsträckt utsikt eller närodlat och närproducerat i form av vin, cider och must.


Arlandas bästa caféer

Övrigt Varje år konsumeras cirka 500 miljarder koppar kaffe världen över…
21 Nov, 2018

Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet