Kiviks Musteri populärt besöksmål på Österlen

Livets Goda 5 Jul, 2018
Whisky och Bourbon När Kronprinsessan nyligen besökte Kiviks Musteri gjorde hon det som en av mer än 200 000 förväntade besökare i år. Österlen i sydöstra Skåne är ett populärt besöksmål känt för att vara vackert med vingårdar, kaféer, gallerier, loppisar och mysiga krogar. Kiviks Musteri ligger mitt i Sveriges svar på Provence, med Stenshuvuds nationalpark som granne.

På Kiviks Musteri möter man det stora intresset för Österlen med plantskola, biodling, butik, restaurang, café och kunskapshuset Äpplets Hus med fyra generationers samlade kunskap kring äppelodling. De anslutande visningsträdgårdarna är mycket uppskattade, med bl a en sortimentsodling där man kan jämföra färg och form på träd, blommor och frukter från över 70 olika äppelsorter och en kulturodling som visar skillnaderna mellan 1800-talets äppelodlingar med sina knotiga, lummiga träd och dagens moderna odling. Satsningen växer från år till år och i år räknar man med att ta emot fler än 200 000 besökare.

– Vi ser vårt besökscenter både som en kulturgärning och ett sätt att bidra till Österlens utveckling. Intresset för varifrån råvaror till livsmedel kommer ökar hela tiden och här kan vi sätta in de varor vi framställer i ett attraktivt sammanhang och med en inramning som passar för dagsutflykter för alla åldrar, säger Thomas Jensen, VD på Kiviks Musteri.

När Kronprinsessan nyligen besökte Kivis Musteri gick hon i sin farfars fars fotspår. Han kom nämligen på besök redan på 30-talet för att fråga en av nuvarande delägarnas farfar om råd hur han skulle sköta sina äppelträd.

Kiviks Musteri firar i år sin 130-åriga historia som en av landets största äppelodlare och förädlare av frukt och bär, ett av Sveriges största familjeägda livsmedelsföretag och en av Simrishamns största privata arbetsgivare. Under jubiléet lyfter man fram olika delar av sin spännande utveckling från fruktodling till modernt livsmedelsföretag. Samtidigt möter man en ökande efterfrågan på frukt och bär utan onödiga tillsatser med framtidssatsningar som bl.a. ett nybyggt centrallager, nya arbetssätt och den för jubiléumsåret speciellt framtagna äppelsorten Henric Åkesson.

Österlen är vackert året runt, oavsett om man söker doftande raps- och lavendelfält, havsbris, lummiga ängar, karga vintriga fruktodlingar och vidsträckt utsikt eller närodlat och närproducerat i form av vin, cider och must.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet