Hem Mat & Restaurang Klädesholmen presenterar Årets sill inför julen 2019

Klädesholmen presenterar Årets sill inför julen 2019

av Christoffer Enquist

Varje år presenterar Klädesholmen Seafood Årets sill. När juryn i år lagt sina röster och dessa räknats stod det klart att Årets Sill 2019 är en krämig sill med lätt karibiska smaker av Kokos och Chili.

Årets Sill

Varje år utses Årets sill av en utvald jury för att sedan tillverkas av Klädesholmen Seafood. Årets Sill 2019 är en krämig sill med lätt karibiska smaker av Kokos och Chili. Den innehåller rostade kokosflingor för ökad krispighet och sillbitarna är skurna i mindre bitar än de brukar vara för att man ska få med sig mer av såsen. – Allt för en förhöjd smakupplevelse.

Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang/konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets viktiga arbete. Man skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill och presenterar sedan dessa för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. Efter att smaken blivit utsedd färdigställer Klädesholmen Seafood sillen så att smaken blir precis så som det är tänkt, och förbereder samtidigt för produktion.

Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och gedigen jury som i år. När Sjöräddningssällskapet hade sitt riksmöte var Salt & Sill och Klädesholmen Seafood på plats och presenterade tre olika nominerade smaker för sjöräddare från hela landet.

Samarbete med sjöräddningssällskapet

Klädesholmen och Årets sill har sedan 2007 haft ett pågående samarbete med Sjöräddningssällskapet, där en krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Tillsammans med Sillens dag har man i dagsläget skänkt drygt 1 miljon kronor. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss via sina 71 stationer längs Sveriges långa kust och de stora sjöarna. 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året
om.

Tillgänglighet

Produkten finns att köpa i butik på Coop och Hemköp fram till påsken 2020. Den 6 juni presenteras Årets sill 2020.
Rekommenderat pris
Cirka 40 kr per burk, 420 gram.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING