Hem Whisky & Bourbon Klassiska akvaviten O.P. Anderson i långlagrad limiterad utgåva

Klassiska akvaviten O.P. Anderson i långlagrad limiterad utgåva

av Anders Enquist

Idag lanserades på SB en alldeles liten speciell limiterad akvavit i form av en O.P Anderson som lagrats under 21 år i ett cognacsfat. 1 096 handtappade och numrerade buteljer lyder upplagan på och detta är inte bara den äldsta, utan också den mest exklusiva som någonsin tillverkats i Sverige.   

O.P. Anderson 21 Years Old 40%, 94p

Den klassiska O.P Anderson, och som de flesta är bekanta med, får sex månader i sekelgamla ekfat, och här har vi då 21 år i ett cognacsfat. Självklart får vi även då en akvavit med stor aveckänsla, den är ju väldigt elegant och nobel i sin utstrålning.
Grunden med fänkål, kummin och anis visar sig som sig bör i basen, men här får vi även apelsiniga och aprikosiga vindar med choklad och nyanserad vanilj i den subtila sötman. Små exotiska drag som kokos och ingefära flimrar till snyggt utan att ta det hela showen i besittning.
Det är naturligtvis en stor njutning att inta denna som en sval snaps till diverse passande sill och (jul)mat, vilket kanske kan bli ett kostsamt nöje då det kan gå fort att inmundiga. Serverad som en dessertdryck hittar den även sin väg, och sval i ett litet kupat eller platt whiskyglas vid vilket tillfälle som helst, ja, där har vi också en perfekt ingång. God är den hurusom…

O.P. Anderson 21 Years Old, 40%
Nr 57982 / 999 kr / 500 ml

RELATERAD LÄSNING