Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Knivslip i Carbon Black

Knivslip i Carbon Black

av Livets Goda

Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener är världens första knivslip för hemmakockar med professionell slipning på bara någon minut. Sedan lanseringen har den helsvenska innovationen blivit en internationell succé. Nu kommer Tormek T-1 även i Carbon Black för att passa fler köksmiljöer.

För två år sedan lanserade svenska Tormek i Lindesberg en helt ny knivslip för hemmakockar. På bara någon minut skapas utan förkunskaper en professionell skärpa i en exakt vinkel. Det har gjort Tormek T-1 till en succé med försäljning i 14 länder världen över. 3 april släpps knivslipen i den nya eleganta färgen Carbon Black.

–Tormek T-1 är inte bara unik genom sin enkla användning och fantastiska slipresultat. Tack vare sin industriella design och smidiga storlek är den även en prydnad i köket, säger Samuel Stenhem, vd för Tormek. Med den nya färgen Carbon Black har knivslipen fått ett råare utseende som passar alla hemmakockar med intresse för modern design.

Genom en roterande diamantskiva med lågt varvtal hanterar Tormek T-1 alla sorters köksknivar, från rostfritt stål till handsmitt japanskt kolstål. För polering och extrem skärpa avslutas slipningen på en mjukare kompositbrynskiva. Tormek T-1 är tystgående och använder en magnet för att effektivt samla upp sliprester.

Vill du lära dig mer om Tormek T-1, läs här

RELATERAD LÄSNING