Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Livets Goda 23 May, 2019
Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns sju kockar som gick vidare i Årets Kock 2018 varav en knep silvret, en kock som representerat Sverige i Bocus d’Or, en bror till en tidigare vinnare och en som tävlat i landslaget. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 12-13 juni.

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen den 12-13 juni går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 12-13 september 2019.

– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor.

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019. Välkomna att ringa för intervju.

  1. Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö, 
  2. Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm, 
  3. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö, 
  4. Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
  5. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  6. Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg,
  7. Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
  8. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad, 
  9. Danny Falkeman, Etoile, Stockholm, 
  10. Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen, 
  11. Jacob Davidsson, Grano, Göteborg,
  12. Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad, 
  13. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm, 
  14. Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm, 
  15. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm, 
  16. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv, 
  17. Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby, 
  18. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö, 
  19. Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg, 
  20. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg,
  21. Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg,
  22. Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge,
  23. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg, 
  24. Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm,

Filmregissör skapar restaurang av skräp

Mat och Restaurang Skrotnisse, Pippi sakletare och gubben Pettson kan alla kokas ner…
19 Aug, 2019

​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet