Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Livets Goda 21 Jun, 2018
Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning för Svenska Kocklandslaget. Det här är viktiga träningstillfällen för landslaget och samtidigt ett tillfälle för inbjudna att ge feedback på de rätter som serveras.

Kvinnliga kocknätverket TakeOver inbjudna av Kocklandslaget till träningsupplagning den 20 juni 2018. På bilden Fredrik Andersson tillsammans med Malin Karlsson, Lisa Lönner Pulkkinen, Agnes Fällman och Emma Strömberg Wikström.

Det handlar förstås om att det är det Svenska Kocklandslaget som ska stå högst upp på prispallen när tävlingarna i Culinary World Cup och Culinary Olympics är avslutade. Martin & Serveras stöd har landslaget sedan många år tillbaka.

Därför var det var extra roligt att Kocklandslaget till den senaste upplagningen valde att bjuda in det kvinnliga kocknätverket TakeOver – en annan av Martin & Serveras inspirerande samarbetspartners.

- Vi jobbar för ökad mångfald i branschen, berättar Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget. Bland annat har vi, tillsammans med Malin Söderström, inrättat ett stipendium som gett fyra vassa kvinnliga framtidslöften en möjlighet att träna tillsammans med Kocklandslaget.

Tävlingsrätterna är hemliga och ingen som proväter får dela information och bilder på rätterna i sociala media eller någon annanstans. Just nu tränar landslaget för Culinary World Cup i Luxemburg som går i slutet av november.

- Att bjuda in tjejerna i nätverket TakeOver kändes självklart för oss, fortsätter Fredrik. Vi vill få feedback på våra rätter från branschens alla kunniga matlagare. Att öka antalet kvinnliga kockar i våra restaurangkök är dessutom en viktig framtidsfråga. Om vi kan bredda vårt nätverk och bidra till den utvecklingen så är det positivt.

Så hur upplevde kockarna från TakeOver landslagets tävlingsrätter?

- Fina färger, fräscht och överlag bra val av råvaror. Menyn känns väldigt jordnära. God och enkel mat, säger Lisa Lönner Pulkkinen. 

Det är jätteroligt att få sitta tillsammans med andra människor i branschen och prata mat på det här sättet. Det är väldigt sällan man får chansen att göra det och det uppskattar jag verkligen,fortsätter Malin Karlsson. 

Agnes Fällman avslutar: - Inspirerande att höra mer om hur de jobbar i laget. Det handlar inte bara om att laga god mat. Här jobbar de med fysisk träning, coachning och teambildning för att prestera på topp.

Vid upplagningen igår deltog också Samuel Siverling och Gustav Nyman, som vann visptävlingen där Kocklandslaget och elever från restaurangskolor tävlade i Martin & Serveras monter på GastroNord i våras. Priset för talangfylld vispteknik var platser vid Kocklandslagets upplagning. De tyckte att det var spännande att få lära av sina idoler. En plats i Kocklandslaget är ett framtidsmål.


Tillgänglig vit Bordeaux med lite ålder på nacken - Château de Rochemorin 2005

Vin Varje vindistrikt har sina förgrundsfigurer, de som flyttat gränser för…
19 Sep, 2018

Tre av Soleras producenter bland världens 100 bästa

Vin Varje år sedan 1988 utser redaktörerna från tidskriften Wine &…
19 Sep, 2018

Nu kommer höstens stora nyhet för vegetarisk matlagning – Apetina Paneer

Mat och Restaurang Apetina introducerar den färska matlagningsosten Paneer i Sverige. Den nya…
19 Sep, 2018

Arlas drickyoghurt och kvarg blir Yalla

Övrigt Yalla! blir från idag ett självständigt varumärke för Arlas drickyoghurt…
19 Sep, 2018

Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018
Artikelarkivet