Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Livets Goda 21 Jun, 2018
Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning för Svenska Kocklandslaget. Det här är viktiga träningstillfällen för landslaget och samtidigt ett tillfälle för inbjudna att ge feedback på de rätter som serveras.

Kvinnliga kocknätverket TakeOver inbjudna av Kocklandslaget till träningsupplagning den 20 juni 2018. På bilden Fredrik Andersson tillsammans med Malin Karlsson, Lisa Lönner Pulkkinen, Agnes Fällman och Emma Strömberg Wikström.

Det handlar förstås om att det är det Svenska Kocklandslaget som ska stå högst upp på prispallen när tävlingarna i Culinary World Cup och Culinary Olympics är avslutade. Martin & Serveras stöd har landslaget sedan många år tillbaka.

Därför var det var extra roligt att Kocklandslaget till den senaste upplagningen valde att bjuda in det kvinnliga kocknätverket TakeOver – en annan av Martin & Serveras inspirerande samarbetspartners.

- Vi jobbar för ökad mångfald i branschen, berättar Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget. Bland annat har vi, tillsammans med Malin Söderström, inrättat ett stipendium som gett fyra vassa kvinnliga framtidslöften en möjlighet att träna tillsammans med Kocklandslaget.

Tävlingsrätterna är hemliga och ingen som proväter får dela information och bilder på rätterna i sociala media eller någon annanstans. Just nu tränar landslaget för Culinary World Cup i Luxemburg som går i slutet av november.

- Att bjuda in tjejerna i nätverket TakeOver kändes självklart för oss, fortsätter Fredrik. Vi vill få feedback på våra rätter från branschens alla kunniga matlagare. Att öka antalet kvinnliga kockar i våra restaurangkök är dessutom en viktig framtidsfråga. Om vi kan bredda vårt nätverk och bidra till den utvecklingen så är det positivt.

Så hur upplevde kockarna från TakeOver landslagets tävlingsrätter?

- Fina färger, fräscht och överlag bra val av råvaror. Menyn känns väldigt jordnära. God och enkel mat, säger Lisa Lönner Pulkkinen. 

Det är jätteroligt att få sitta tillsammans med andra människor i branschen och prata mat på det här sättet. Det är väldigt sällan man får chansen att göra det och det uppskattar jag verkligen,fortsätter Malin Karlsson. 

Agnes Fällman avslutar: - Inspirerande att höra mer om hur de jobbar i laget. Det handlar inte bara om att laga god mat. Här jobbar de med fysisk träning, coachning och teambildning för att prestera på topp.

Vid upplagningen igår deltog också Samuel Siverling och Gustav Nyman, som vann visptävlingen där Kocklandslaget och elever från restaurangskolor tävlade i Martin & Serveras monter på GastroNord i våras. Priset för talangfylld vispteknik var platser vid Kocklandslagets upplagning. De tyckte att det var spännande att få lära av sina idoler. En plats i Kocklandslaget är ett framtidsmål.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet