Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Livets Goda 21 Jun, 2018
Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning för Svenska Kocklandslaget. Det här är viktiga träningstillfällen för landslaget och samtidigt ett tillfälle för inbjudna att ge feedback på de rätter som serveras.

Kvinnliga kocknätverket TakeOver inbjudna av Kocklandslaget till träningsupplagning den 20 juni 2018. På bilden Fredrik Andersson tillsammans med Malin Karlsson, Lisa Lönner Pulkkinen, Agnes Fällman och Emma Strömberg Wikström.

Det handlar förstås om att det är det Svenska Kocklandslaget som ska stå högst upp på prispallen när tävlingarna i Culinary World Cup och Culinary Olympics är avslutade. Martin & Serveras stöd har landslaget sedan många år tillbaka.

Därför var det var extra roligt att Kocklandslaget till den senaste upplagningen valde att bjuda in det kvinnliga kocknätverket TakeOver – en annan av Martin & Serveras inspirerande samarbetspartners.

- Vi jobbar för ökad mångfald i branschen, berättar Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget. Bland annat har vi, tillsammans med Malin Söderström, inrättat ett stipendium som gett fyra vassa kvinnliga framtidslöften en möjlighet att träna tillsammans med Kocklandslaget.

Tävlingsrätterna är hemliga och ingen som proväter får dela information och bilder på rätterna i sociala media eller någon annanstans. Just nu tränar landslaget för Culinary World Cup i Luxemburg som går i slutet av november.

- Att bjuda in tjejerna i nätverket TakeOver kändes självklart för oss, fortsätter Fredrik. Vi vill få feedback på våra rätter från branschens alla kunniga matlagare. Att öka antalet kvinnliga kockar i våra restaurangkök är dessutom en viktig framtidsfråga. Om vi kan bredda vårt nätverk och bidra till den utvecklingen så är det positivt.

Så hur upplevde kockarna från TakeOver landslagets tävlingsrätter?

- Fina färger, fräscht och överlag bra val av råvaror. Menyn känns väldigt jordnära. God och enkel mat, säger Lisa Lönner Pulkkinen. 

Det är jätteroligt att få sitta tillsammans med andra människor i branschen och prata mat på det här sättet. Det är väldigt sällan man får chansen att göra det och det uppskattar jag verkligen,fortsätter Malin Karlsson. 

Agnes Fällman avslutar: - Inspirerande att höra mer om hur de jobbar i laget. Det handlar inte bara om att laga god mat. Här jobbar de med fysisk träning, coachning och teambildning för att prestera på topp.

Vid upplagningen igår deltog också Samuel Siverling och Gustav Nyman, som vann visptävlingen där Kocklandslaget och elever från restaurangskolor tävlade i Martin & Serveras monter på GastroNord i våras. Priset för talangfylld vispteknik var platser vid Kocklandslagets upplagning. De tyckte att det var spännande att få lära av sina idoler. En plats i Kocklandslaget är ett framtidsmål.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet