Hem Mat & Restaurang Koll på din kokbok – Modern Fransk Husmanskost

Koll på din kokbok – Modern Fransk Husmanskost

av Livets Goda

”Inledningen är lång, informativ och beskriver inlevelsefullt den miljö som recepten uppkommit i. Författaren bakom detta inledande kapitel (det är så pass långt) är författaren Bo Masser som numera är Vice President vid Gourmand World Cookbook Awards, Även Yvan Cadio skiver en inledning men denna är betydligt kortare och förklarar bara bokens uppkomst. Sedan följer en orgie i franska klassiker såsom quiche lorraine och moules marinières. Det märks att det är ICA förlaget som ligger bakom, för recepten är genomarbetade, lätta att förstå och applicera på svenska råvaror. Det enda jag saknar är en liten historia varifrån varje rätt härstammar och hur den uppkom. Självklart inte på alla, men på de allra mest kända klassikerna. Bilderna av Bruno Ehrs är vackra, aptitliga och tilltalande. Några med närvaro av ett par rejäla händer, en välanvänd skärbräda eller en slev i rörelse. Dessutom blandas receptbilderna upp av detaljbilder från en fransk småstadsmiljö vilket skapar autenticitet. Boken är en guldgruva för alla som är det minsta osäkra på ingredienserna i en perfekt salade nicoise eller undrar hur man steker ankbröst för att få den där knapriga ytan. Rejäl mat med finess är det sammantagna intrycket av ””Modern Fransk Husmanskost”” som får mycket väl godkänt. Modern Fransk Husmanskost Yvan Cadiou Ica Bokförlag Utgiven september 2010 cirkapris: 200 kr”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING