I PR-byrån Hill & Knowltons stora mattrendanalys ”Food & Trends 2011”, som avslöjades för en tid sedan, visade det sig att det vi svenskar önskar vi var bättre på, är att ta tillvara på maten. Så kallad resursklok matlagning. Så mycket som var fjärde svensk matkasse åker nämligen direkt i soporna. I boken ”Släng inte maten” av Birgitta Rasmusson, får du alla verktyg du behöver för att lyckas med den visionen. Dels ges tips om hur mycket som faktiskt går åt när du planerar inköp och måltider. Boken är också full av kreativa recept baserade på snuttar och rester. Ett stort plus är alla de listor över exempelvis hur länge olika livsmedel håller i en frys, hur du avgör om en råvara är tjänlig samt hur du förhindrar förruttnelse genom att hålla god hygien i köket. Släng inte maten är en ögonöppnare och en suverän liten uppslagsbok när du blir osäker på om din mat är ok att äta trots att bäst-före-datumet gått ut. Släng inte maten Birgitta Rasmusson Ica Bokförlag Cirka pris 144 kr
Koll på din kokbok – Släng inte maten
886