Hem Whisky & Bourbon Koll på din kokbok – Whisky & Mat

Koll på din kokbok – Whisky & Mat

av Livets Goda

Att kombinera mat till whisky är ett relativt outforskat område och ingen kan säga att det är lätt. Dock har whiskykonnässören Jan Groth kommit en bra bit på väg med Whisky & Mat där läsaren erbjuds en rad användbara recept varvat med matnyttiga tips. Ett stort plus är de kapitel där whisky och exempelvis ost ges ett helt uppslag liksom whisky med choklad. Ett litet minus är att de inspirerande tipsen är något smala. ”70% fransk choklad från Pralus med ursprung från Java” är inte helt lätt för gemene man att relatera till. Underbart är det utförliga receptet på Haggis, något som varje whiskyälskare måste våga sig på någon gång i sitt liv. Boken är mer än en kokbok och varvad med reportage från olika whiskydestillerier (samtliga i Diageo’s ägo då författaren arbetar för dem) samt härliga personportätt på olika whiskyprofiler. Det kvalificerar den till nattduksbordet som kvällslektyr liksom till köket, där den är utmärkt som ett bra inspirationsunderlag. Dock krävs det en rejäl dos handlag i köket för att kunna följa recepten till punkt och pricka. De vackra bilderna av Arne Adler bidrar till att du gärna försöker. Whisky & Mat Av Jan Groth & Arne Adler Utgiven av Grenadine förlag Cirkapris 189 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING