Hem NyheterNyhet WB Kommande lansering: The Glenlivet 12 YO Licensed Dram

Kommande lansering: The Glenlivet 12 YO Licensed Dram

av Livets Goda

Den 18 mars lanserar The Glenlivet 3000 flaskor av 12YO Licensed Dram i Systembolagets tillfälliga sortiment.

The Glenlivet lanserade i fjol ‘The Original Stories’, en whiskyserie i begränsad upplaga som firar den berömda skotska single maltens ursprung. Det andra kapitlet och årets lansering i serien är The Glenlivet 12YO Licensed Dram.

Ett mycket viktigt årtal i skotsk whiskyhistoria och för utvecklingen av whiskyproduktionen i landet är 1823 då The Excise Act kom, en ny licenslagstiftning som bl.a. gjorde det enklare och billigare att söka licens för laglig produktion. Denna utgåva har inspirerats av och är en hyllning till The Glenlivets grundare George Smith som var den första tjuvbrännaren i området att ansöka om och få den nya licensen och grundandet av The Glenlivet som lagligt destilleri 1824.

The Glenlivet 12YO Licensed Dram är lagrad på 100 % First Fill Double Oak, en kombination av First Fill European Sherry Casks och First Fill American Bourbon Casks. Den är inte kylningsfiltrerad och har en något högre alkoholhalt, 48% ABV, jämfört med den klassiska 12 YO, för att ge whiskyn en något kraftigare karaktär.

Flaskdesignen baseras på den äldsta The Glenlivet-flaskan som finns bevarad i Chivas Brothers arkiv innehållande whisky destillerad 1898 och buteljerad 1925.

The Glenlivet 12YO Licensed Dram

Lansering: 18 mars 2022 i det tillfälliga sortimentet.
Pris: 479 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 48%, Non-chill filtered
Fattyp: 100 % First Fill Double Oak. En kombination av First Fill European Sherry Casks & First Fill American Bourbon Casks.
Antal flaskor som släpps på Systembolaget: 3000 st.
Systembolaget artikelnummer: 41116

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING