Hem NyheterVinnyhet Konstnären avslöjad: Edition 4 av Josetta Saffirios samlar-Barolo

Konstnären avslöjad: Edition 4 av Josetta Saffirios samlar-Barolo

av Livets Goda

Få etiketter är så lätta att känna igen som Josetta Saffirios tomteflaskor. De karakteristiska små tomtarna – som alla skiljer sig åt – är från början handmålade av Josetta Saffirio själv efter inspiration från barndomens berättelser där hennes far beskrev tomtarna som små hjälpredor i vineriet. Josettas dotter, Sara Vezza, driver nu egendomen vidare med en aldrig sinande kraft och energi.

I denna visionära anda har Sara, tillsammans med Tryffelsvinet, tagit fram en samlarserie – unik för den svenska marknaden – numrerad 1-150. Varje år väljs en svensk kvinnlig konstnär ut för att ta fram etiketten till en specialmagnum som pryds av deras egen version av tomten. Meta Isæus-Berlin inledde projektet, följt av Stina Wirsén och Siri Carlén. Nu kan vi äntligen avslöja att årets konstnär är den hyllade Lisa Larsson, vars lika aptitretande som sinneskittlande konstverk har tagit Sverige med storm.

Nytt för i år är också att originalkonstverket auktioneras ut till förmån för välgörande ändamål

”Inspirationen kommer från de otroliga viner som Josetta Saffrio skapar och känslan efter en väl utförd middagsbjudning – här med tomten som värd.” säger konstnären Lisa Larsson själv om sitt konstverk.

Konstnären Lisa Larsson är 32 år gammal, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Stockholm dit hon nyligen kommit tillbaka efter 8 år i New York. Lisa hade sin första konstutställning som 18-åring och antogs därefter till Fine Arts-programmet på Parsons konstskola i New York. Hennes konstverk är oftast stora figurativa oljemålningar. Under pandemiåren började hon lockas av matstilleben och har sedan dess fått största delen av sin inspiration från delade måltider. Och att konsten ofta innehåller mat och dryck kanske inte är så konstigt – Lisa kommer från en matlagningsintresserad familj och har själv erfarenhet från att driva en restaurang hemma i lägenheten i SoHo under konceptet AirDine, och också som deltagare i elfte säsongen av Sveriges Mästerkock. Det senaste året har hon haft en utställning på hemmaplan, släppt en kollektion tillsammans med A Day’s March och nyligen ställde hon ut sina dukar på Alchemy Gallery i New York. Och nu är det Tryffelsvinets tur!

OM AUKTIONEN
Nytt för i år är att Lisas originalkonstverk auktioneras ut via Tradera där pengarna som verket drar in oavkortat kommer att skänkas till Plan Internationals International kamp för en rättvis värld som stärker barns rättigheter och flickors lika villkor.

Originalet är målat på A3 papper i tekniken gouache. Gouache är en målarteknik där man som konstnär använder vatten men färgen är mer täckande än akvarellfärg. Konstformen kommer, passande nog, från Italien där den kallas för guazzo och har använts av såväl Anders Zorn som Matisse.

Auktionen är aktiv från och med nu, till och med den 17 april klockan 09:12 – du hittar den via länken nedan:
https://www.tradera.com/selling/published/628979280

OM VINET
Josetta Saffirios Konstnärsserie: 2019 Barolo Edition 4 Lisa Larsson
Nummer: Hemligt artikelnummer som avslöjas 15/4
Pris: 899 kronor
Antal flaskor producerade: 150 numrerade magnumflaskor, levereras i trälåda
Lanseras: 16 april klockan 10:00

RELATERAD LÄSNING