Hem Whisky & Bourbon Konstnären JonOne designar Hennessy VS i begränsad upplaga

Konstnären JonOne designar Hennessy VS i begränsad upplaga

av Livets Goda

Hennessy kände direkt en stark koppling till JonOne då han ständigt är i farten och reser mellan sitt hem i Paris, hans uppväxtplats i Harlem och nyskapande konstscener över hela världen.

”JonOne är en unik talang som har flera likheter med Hennessy. Han är en öppen, nyfiken och driver ständigt sitt arbete till nya höjder, trots att han redan är erkänd och inte har något kvar att bevisa. Liksom Hennessy fortsätter han framåt och nöjer sig aldrig”, konstaterar Bernard Peillon, ordförande och vd på Maison Hennessy.

Hennessys master blender Yann Fillioux introducerade JonOne till Hennessys produktion och konjakens komplexitet.

”När jag träffade Yann och de anställda på Hennessy märkte jag hur mycket de älskar det de gör och jag kan relatera till den känslan. De tillverkar vackra produkter och känner glädjen som skapandet ger”, säger JonOne.

Hennessys och JonOnes delade passion syns tydligt i resultatet. JonOne har skapat ett lager av färg över Hennessys egna bilder som återspeglar konjakens komplexa smaker och doftnoter som master blender Yann skapar under blandningen. Resultatet fångar både konstnärens och Hennessys anda.

Hennessy VS Limited edition kommer i en presentbox men även i en speciell presentutgåva, en magnumflaska dekorerad med JonOnes tag och Hennessys bildmanér och säljs i en överdimensionerad sprejburk inspirerad av JonOnes konst.

Hennessy VS Limited edition
Pris: 385 SEK
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 40%
Antal flaskor Hennessy VS Limited Edition: 575 000
Beställs via Systembolagets privatimport

Om JonOne
JonOne föddes 1963 i Harlem, New York och är idag en ikon bland gatukonstnärer. Helt självlärd blev han en graffitiartist vid 17 års ålder och han kom in i en grupp andra gatukonstnärer och började tagga sitt arbete ”Jon156”. 1984 grundade han graffiti-kollektivet 156 All Starz. 1987 reste han till Paris där han strax tog plats i gatukonstens framkant. Under sin 30-åriga karriär har JonOne gjort dussintals utställningar och men även designat allt från mattor och högtalare till en Boeing 777. Under åren har flera av JonOnes verk slagit rekord på auktioner för graffitikonst. 2016 gjorde JonOne sex utställningar i Frankrike, en i Israel och en i USA.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING