KOPPAR lanserar No 7 Ursprung och Livets Goda kan redan nu avslöja innehållet i första Kaffebrevet

Livets Goda 8 May, 2018
Övrigt - Vi vill ge våra kunder något alldeles speciellt. Därför är det superkul att exklusivt för Livets Goda kunna berätta att först ut som smakupplevelse i denna nya tjänst är ett unikt kaffe från San Cristobal, en av öarna i Galapagos, säger Fredrik Gustafsson.

Vilka av oss drömmer inte om att någon gång under vår livstid få komma till Galapagos? Hela ösystemet är klassat som nationalpark och havet runtomkring som naturreservat. På detta världsarv, känt för sitt rika djurliv, hjälper kaffet till att bevara flora och fauna. Kaffeplantorna växer i skydd av avokado-, guava-, apelin- och höga cederträd. Däremot inte i någon större utsträckning för det odlas begränsat med kaffe på Galapagos-öarna. Men det som odlas....oj, oj, oj - vilket kaffe.

Livets Godas intryck av No 7 Ursprung Galapagos
Direkt när det vakumförpackade kaffebrevet öppnas så accelererar förväntningarna. Aromerna som stiger upp är inbjudande och omfamnande på samma gång och det flyktar förbi toner av allt från kexchoklad, torkade blommor, mylla och kakao. Vi brygger bönorna efter att ha anpassat malningen till bryggkaffe. Dofterna från bönorna, direkt vid öppnandet, kommer igen i kaffekoppen men nu blir jordigheten mer framträdande samtidigt som kakaonyansen kikar fram. Torkade örter, viol och en varm syrlighet kompletterar doftspektrumet. I smaken en delikat rostning som låter syran vara den framträdande men som finner god uppbackning av torkade frukter, kakao, hummus och en liten flyktig ton av lakritsrot. Smakerna fyller gommen och det upplevs torrt men samtidigt solvarmt. Det handlar om balans men vi kan ändå inte undgå att bli ruskigt imponerade över hur kvardröjande ren kaffesmak det är efter en kopp. Utan tvekan en av de absolut mest spännande kafferostningar och bönor vi smakat, inte bara från KOPPAR men överhuvudtaget. Påfyllning har aldrig känts mer givet! 

Koppar har lyckats med konststycket att komma över ett par säckar av detta svåråtkomliga kaffe. Detta delar man nu med sig till kunderna och det blir således Galapagos som går först ut i prenumerationstjänsten No 7 Ursprung.

Alltid nyrostad kaffe

Prenumerationstjänsten Ursprung
Tanken med prenumerationstjänsten No 7 Ursprung är en ny smakupplevelse, direkt hem i brevlådan, varje månad för endast 99 kr. Vi på Livets Goda räknar snabbt ut att det är ett fynd att kunna komma över ett så här exklusivt kaffe för bara 99 kr. Fredrik vill helt klart få folk att uppleva stora kaffeupplevelser, det är tydligt i detta fall.

- Det blir så, gungor och karuseller. Jag tänker att får vi bara folk att uppleva bisarrt stora kaffeupplevelser, verkligen märka skillnad på nyrostat specialkaffe och vanligt butikskaffe, så vinner vi alla på det i slutändan! kommenterar Fredrik.

Själv började Fredrik sin kafferesa efter att ha varit i Costa Rica för ungefär tre år sedan. Där drack han för första gången specialkaffeklassat ekologiskt nyrostat kaffe. Idag driver han Kafferosteriet Koppar och det är en stor glädje att följa honom i sitt arbete att missionera inom kaffevärlden.

Livets Goda följer rosteriet med stort intresse och uppmuntrar läsare av nyhetsbrevet att också ta klivet över till ett nyrostat kaffe från KOPPAR. Vad kan då vara bättre än att testa på just No 7 Ursprung och varje månad kunna se fram emot en smaksensation direkt hem i brevlådan?

Mer information och beställning av prenumerationen finner ni på länken här.
Prenumerationen finns även som Bryggkaffe och Presskaffe.

Fredrik Gustafsson, Kafferosteriet koppar

 

Kaffebrev - nyrostat kaffe hem i brevlådan
Med Kafferosteriet Koppars Kaffebrev så får du varannan vecka - under så lång tid du väljer - ett nyrostat Kaffebrev hem i brevlådan. Naturligtvis går det även att beställa enstaka kaffebrev om man så önskar.

Senaste rostningen skedde igår, måndag den 7:e maj, och skickas ikväll ut till kunderna med leverans på onsdag/torsdag.
Pris från 69 kr/månad.

Beställ ditt nyrostade kaffe här >>

Relaterad läsning:
Vad är egentligen specialkaffe? Hugo på Kafferosteriet Koppar förklarar >>


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet