Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Koppen som formade Koppar. Gästspelet från Turrialba i Costa Rica

Koppen som formade Koppar. Gästspelet från Turrialba i Costa Rica

av Livets Goda

Du som följt Koppar ett tag känner till att det var i regionen Turrialba startskottet för vårt stora kaffe-äventyr gick. Här, hemma hos Diego och Angela, drack vi vår första kopp färskrostat kaffe! I 5 års tid har vi sökt efter det perfekta kaffet från just Turrialba för att förmedla den känsla vi kände då – fast nu. Och till er alla. Det var ju kaffet härifrån som gjorde att vi blev kafferostare. Så här kommer det, vår allra mest efterlängtade costarican hittills. Vi slungas tillbaka till Turrialba, den 7 januari 2015. Välkommen att dela denna upplevelse med oss!
/Julianna och Fredrik, Koppars grundare

Då och då får Koppar möjlighet att köpa små partier av ett exceptionellt kaffe. De kallar partierna för Gästspel för volymerna är bara en eller några få säckar. Först till kaffekvarnen är det som gäller! Koppar är idag stolta över att få rosta denna mikro-lott från Diego Robelo:

TURRIALBA CENTRO-AMERICANO RED HONEY

Som en korsning mellan etiopiska kaffe-sorten Rume Sudan och Sarchimor från Centralamerica så har denna hybrid, som namngivits Centroamericano, funnit sitt rätta element i Turrialba. När den som här bereds som Red Honey får vi ett mustigare kaffe, med stor sötma och ett stort djup i kaffet. Känslan är nästan lite lagrat kryddig, med vinösa inslag. Röda druvor, i en chokladig kopp.

Rostas idag onsdag!
Pris: 129 kr med gratis frakt
(Man tjänar rejält på att prenumerera, då är priset bara 109 kr. Ange detta i kassan).

Köp Costa Rica Turrialba – Centroamericano Red Honey >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING