Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Livets Goda 18 Jun, 2019
Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock 2019, den första uppgiften är att stoppa korv.

Under finalen ska de tävlande leverera 30 stycken korvar, varav sex ska serveras hela till jury med valfria tillbehör. Vilka råvaror som används och korvens vikt är valfritt, men samtliga 30 korvar skall ha liknande storlek och form. Finalisterna väljer fritt vilken tallrik de serverar sin korv på.

– Att göra korv är ett riktigt klassiskt hantverk som vi tycker att en vinnare av Årets Kock ska behärska. Uppgiften är ganska fri och det ska bli otroligt spännande att se vad finalisterna väljer för innehåll, form, storlek och smaksättning på sin korv. Samt såklart hur korven harmoniserar med övriga råvaror i rätten, som även de är valfria för de tävlande, säger Tom Sjöstedt, tävlingsledare Årets Kock 2019 och Lilla Ego.

De korvar som inte går till juryn kommer att tillagas av andra kockar, utom tävlan, och ett antal lyckliga besökare kommer att få chans att prova dem.


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet