Korvbrödsbagarn lanserar amerikanernas favoritburgarbröd – Potato Burger bun

Livets Goda 12 Apr, 2019
Mat och Restaurang I USA har hamburgerbröd bakat med potatis länge varit en storsäljare på både restaurang och i butik. Men i Sverige har det trendiga brödet endast funnits på initierade hamburgerrestauranger – tills nu. Korvbrödsbagarn lanserar Potato Burger bun så att även svenska hemmakockar kan laga en ovanligt soft burgare. Receptet är utvecklat av Korvbrödsbagarn och de mjuka bröden bakas i Örebro.



Potato bun är “the it-bun” i USA. Äntligen (enligt många burgarfantaster) lanserar nu Korvbrödsbagarn Potato Burger bun så att även alla svenska burgarfans kan få hugga in på detta super softa bröd. Hemligheten med Potato Burger bun är att det bakas med potatis, vilket ger brödet sin textur och smak. Smaken är neutral och har en fin ton av sälta, vilket lyfter smakerna på fyllningen.

- Vi har jobbat länge med att få fram den perfekta texturen som är hemligheten med den här typen av bröd. Vi började med att lansera brödet mot restauranger och efter att ha gjort succé där, vill vi nu att alla ska kunna få njuta av en äkta amerikansk burgarupplevelse. Direkt från Örebro, säger Marknadsdirektör Eva Strömbom.

Kultiga burgarställen i USA har haft den här typen av bröd ända sedan 50-talet och många initierade burgarställen i Sverige har också hakat på Potato bun-trenden. Efter en lyckad lansering av produkten mot restauranger, lanserar nu Korvbrödsbagarn Potato Burger bun även mot konsument.

- Många har frågat efter den här produkten de senaste åren. Jag har till och med fått mail från konsumenter som säger att de ”smugglat” med sig Potato bun-bröd hem i resväskan efter att ha varit i USA. Nu slipper de det, fortsätter Eva Strömbom.

Potato Burger bun finns i butik från och med vecka 19 (exklusiv försäljningsstart hos Coop v15 och City Gross v16). Förpackningen innehåller 4 st bröd och rekommenderat pris är 25 kr.

Hemligheten med Potato Burger bun:
En härligt soft, saftig och luftig nyhet – tre goda egenskaper som har gjort Potato buns så populära i USA.
• Bakat med potatis vilket ger en unik textur och ren smak.
• Bakat enbart av växtbaserade ingredienser = veganskt.
• Glazad yta.
• Fritt från konserveringsmedel.
• Mindre socker.


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet