Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Livets Goda 19 Sep, 2019
Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången i Göteborg. Korvfestivalen riktar sig till konsument som bjuds in till att förkorva sig i ett unikt utbud av korv, passande tillbehör och dryck



Under festivalen samarbetar Korvfestivalen och Poppels Bryggeri, där deras öl kommer serveras under festivalhelgen. Poppels har lokal förankring i form av att bryggeriet ligger i Jonsered, men är framförallt ett svenskt hantverksbryggeri som ligger i framkant i ölutvecklingen, med fokus på kombinationen av just öl och mat.

Besökarna av Korvfestivalen kommer märka av samarbetet på flera sätt, inte minst i alla barer. Här finns fyra, av Poppels Bryggeri utvalda, ölsorter att välja mellan för att passa till just korv:

  • Belgisk Wit, är ett lätt veteöl som passar utmärkt till lite lättare, kryddigare korvar.
  • Passion Pale Ale, passar till korvar med lite sötare tillbehör, ex. salsa med söta toner.
  • Session IPA, som är Sveriges mest sålda, passar utmärkt till fetare, saltare korvar.
  • Jonsered Pilsner, en allround-öl som passar till många olika typer av korvar.

Dessutom har Poppels Bryggeri en egen monter där fler av bryggeriets ölsorter finns tillgängliga för avsmakning. I montern kommer man även arrangera så kallade food pairings, där Poppels tillsammans med korvproducenterna Härryda Karlsson och Peas of Heaven, erbjuder besökarna att prova utvalda korvar smakmatchade med olika typer av öl. Tanken är att utmana besökarnas smaklökar och skapa nya smakupplevelser.

DATUM & ÖPPETTIDER                                             PLATS

Fredag 11 oktober              kl. 11 – 20                           Eriksbergshallen, Göteborg

Lördag 12 oktober              kl. 10 – 18    


Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Mat och Restaurang I våras började Restaurangakademien med inspirationsföreläsningar med intressanta branschprofiler. Höstens…
15 Oct, 2019

Viktigt att kycklingen är svensk och att maten är trygg

Mat och Restaurang Att kycklingen är svensk och att maten är trygg blir…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet