Korvöl

av Livets Goda

Korvöl: Helgen den 8 – 10 mars arrangeras den nionde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. På årets festival deltar rekordmånga utställare och försäljning av förköpsbiljetter pekar på att det blir slutsålt. I samband med festivalen släpps även en ny öl, speciellt framtagen för att passa extra bra just till korv. Ölen är bryggd av festivalens ölpartner Nils Oscar och är även den första ölen som märks med ursprungsmärkningen Från Sverige.

KorvölAtt öl passar extra bra till korv är för de allra flesta välkänt. Men vilken typ av öl passar egentligen bäst till korv? Ja det var frågan som Korvfestivalen tillsammans med ölpartnern Nils Oscar ställde sig när man började planera för årets festival.

-Så klart att många av våra befintliga öl passar alldeles ypperligt bra till korv, men tillsammans med grabbarna på Korvfestivalen kände vi att det var dags att en gång för alla brygga den optimala korvölen. Resultatet kan vi nu stolt, efter många provbrygder, presentera på årets festival”, säger Henrik Kihlberg, VD på Nils Oscar.

-Ända sedan vi tog över Korvfestivalen från Korvakademien har vi drömt om att brygga den perfekta ölen till korv och nu har vi äntligen med hjälp av Nils Oscar fått fullfölja den drömmen”, säger Fredrik Rumenius, Marknad & PR, Korvfestivalen.

NAMNET PÅ ÖLEN
Efter många timmar och livliga diskussioner vad man ska döpa den perfekta korvölen till, landade det kort och gott i Korvöl. Ölen smakar naturligtvis inte korv utan passar bara extra bra när du ska njuta av korv. Korvöl är en mellanmörk lager, lagom fyllig och med en liten rökighet.

FÖRSTA ÖLEN MED URSPRUNGSMÄRKNINGEN FRÅN SVERIGE
En annan samarbetspartner till Korvfestivalen är ursprungsmärkningen Från Sverige. Om en produkt bär Från Sverige-märket innebär det att innehållet är odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Korvöl är den första öl som bär Från Sverige-märket vilket alltså innebär att den är bryggd i Sverige av svenskt vatten och svensk malt – något som alla tre parter är väldigt stolta över.

Korvöl kommer på burk och har alltså premiär på årets upplaga av Korvfestivalen i Stockholm. Bara det gör festivalen väl värd ett besök, utöver alla hundratals korvar och tillbehör som finns på plats att provsmaka och köpa med sig hem. För den som inte har möjlighet att besöka festivalen, kommer Korvöl finnas att beställa på Systembolaget från och med den 11 mars.

DATUM & ÖPPETTIDER
Fredag 8 mars kl. 15 – 20*
Lördag 9 mars kl. 10 – 18*
Söndag 10 mars kl. 10 – 16
*Öppet i Ölhallen till kl. 22.

Plats: Münchenbryggeriet, Stockholm
www.korvfestivalen.se

RELATERAD LÄSNING