Hem NyheterNyhet WB Koskenkorva Vodka 7 Botanicals – i en begränsad upplaga

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals – i en begränsad upplaga

av Livets Goda

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en elegant vodka inom den senaste trenden av växtbaserade spritprodukter. Med karaktär  av citrus, blommiga toner och örtighet är den en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Den lanseras i en vacker halvlitersflaska prydd med vackra sommarblomster.  

Inspirerad av den nordiska midsommaren

Sedan 1953 har invånarna i byn Koskenkorva, Finland, samlats för att producera en klar och len vodka.  Ännu längre har det firats midsommar både i Finland och i Sverige där flertalet ritualer kring midsommarnatten har varit framtonande. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under huvudkudden. Dessa blomster får oss sedan att drömma om vår framtida gemål. Koskenkorva har nu förenat traditionerna av gediget hantverk och midsommarens mystik, vilket resulterat i Koskenkorva Vodka 7 Botanicals.

Växtbaserat är den senaste sprittrenden

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals har skapats genom att blanda den ursprungliga vodkan från byn Koskenkorva med växter som lindblommor, rölleka, hampa samt några hemliga ingredienser. Den beskrivs som en ginliknande dryck tack vare de botaniska inslagen men utan gin.

– Den smakrika och somriga vodkan har en given plats på sommarens alla tillställningar. Den dricks antingen kall som den är eller kan användas för att skapa härliga sommardrinkar, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia. (se drinkrecept längre ned)

Den begränsade upplagan lanseras i beställningssortimentet på Systembolaget i början av maj lagom till sommarens intåg.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals
Artikelnr: 81380
Pris: 199 kr
Volym: 500 ml
Alkoholhalt:37,5%

Sommardrinken ”7 to 7 ”
Ingredienser
5 cl Koskenskorva Vodka 7 Botanicals
15 cl Fruktsoda/Sockerdricka
Färsk citron
Färsk lime
Isbitar

Så här gör du
Häll i vodkan i ett lågt dricksglas och fyll upp glaset med citronsoda. Pressa i färsk citron och lime efter önskemål och lägg i isbitar. Rör om och njut!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING