Hem Mat & Restaurang Köttpodden – ny satsning från Svenskt Kött

Köttpodden – ny satsning från Svenskt Kött

av Livets Goda

”Tillsammans med Elisabet Qvarford ger Köttpoddens gäster en fördjupad kunskap om uppfödning, styckningsdetaljer och tillagning, plus en massa annat som hör köttet till. – Vi på Svenskt Kött är glada över att kunna lansera Köttpodden. Poddens format kommer att passa våra målgrupper bra med sin enkelhet och tillgänglighet. Vi hoppas det blir många som lyssnar, säger Elisabet Qvarford, vd för Svenskt Kött som har en bakgrund som radiojournalist på Sveriges Radios Ekoredaktion. I första avsnittet får vi möta matprofilen och köttkocken Johan Jureskog. Han berättar att det godaste köttet han ätit kom från tjuren Ferdinand och att tjurpenis är det äckligaste. Johan avslöjar hur du steker och serverar en perfekt entrecote. Samt berättar om sin hemliga dröm, vad han ska bli när han blir stor… – Kött är mitt liv och att få möjligheten att prata om det jag brinner för i ett helt nytt sammanhang som detta är superkul. Jag tror detta kan bli hur bra som helst. Hoppas Köttpodden får många lyssnare, säger Johan Jureskog mästerkock och Köttpoddens premiärgäst. Här kan du lyssna på podden och nya avsnitt släpps på torsdagar Följande personer kommer att medverka i podden Johan Jureskog, köttkock som driver restaurang AG i Stockholm Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist, författare med inriktning lantbruk, livsmedel Eric Persson, köttexpert med inriktning på dagligvaruhandel Jonas Tunestål, vd KLS Ugglarps Jeanette Blackert, grisbonde på Blackert Lantbruk Richard Tellström, docent i Måltidskunskap Ingela Stenson, trendspanare United Minds Anders Karlsson, professor i köttvetenskap vid SLU Magnus Jönsson, lammbonde och ordförande i Svenska Fåravelsförbundet Fredrick Federley, EU-parlamentariker (C) Jens Linder, kock och matskribent”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING