Kräftskiva med finalist i Årets Kock 2019

Livets Goda 7 Aug, 2019
Mat och Restaurang Kräftpremiär! Under sommaren har de åtta finalisterna i Årets Kock 2019 delat med sig av varsitt enkelt favoritrecept, samt ett riktigt smart kocktips. Sist ut är Lars Niklasson från Lilla Ego som bjuder på ett tillbehör till kräftskivan, och tipsar om hur du enkelt gör din egen mayo.

Ljummen ostkräm till kräftorna
Lars Niklasson, finalist Årets Kock 2019
4 personer

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 100 g tärnat smör
  • 50 g grovt riven lagrad ost (t.ex. Svecia 14-24 månader lagrad eller Västerbotten)
  • salt
  • ett gott surdegsbröd
  • 1 paket kräftor 

Gör såhär:
Gör ett vattenbad genom att koka upp lite vatten i en kastrull och placera en bunke ovanför. Lägg 50 g av smöret i bunken och låt smälta. Addera ägg och ost till det smälta smöret och mixa smeten under värme tills den tjocknar, pass på så att det inte blir för varmt -  då blir krämen grynig. Lägg i resterande smör och kör vidare med mixern, smaka av med salt sen är den klar.

Håll gärna krämen lite ljummen fram till servering, då är den godast och har bäst konsistens. Ostkrämen är god att doppa kräftorna i men även perfekt som grönsaksdipp eller att ha på ett rostat surdegsbröd.


4 anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
12 Aug, 2019

Tjoget - en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Whisky och Bourbon För fjärde året i rad har Tjoget placerat sig på…
4 Oct, 2019
Artikelarkivet