Hem Mat & Restaurang Kräftskiva med finalist i Årets Kock 2019

Kräftskiva med finalist i Årets Kock 2019

av Livets Goda

Ljummen ostkräm till kräftorna
Lars Niklasson, finalist Årets Kock 2019
4 personer

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 100 g tärnat smör
  • 50 g grovt riven lagrad ost (t.ex. Svecia 14-24 månader lagrad eller Västerbotten)
  • salt
  • ett gott surdegsbröd
  • 1 paket kräftor 

Gör såhär:
Gör ett vattenbad genom att koka upp lite vatten i en kastrull och placera en bunke ovanför. Lägg 50 g av smöret i bunken och låt smälta. Addera ägg och ost till det smälta smöret och mixa smeten under värme tills den tjocknar, pass på så att det inte blir för varmt –  då blir krämen grynig. Lägg i resterande smör och kör vidare med mixern, smaka av med salt sen är den klar.

Håll gärna krämen lite ljummen fram till servering, då är den godast och har bäst konsistens. Ostkrämen är god att doppa kräftorna i men även perfekt som grönsaksdipp eller att ha på ett rostat surdegsbröd.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING