Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Krakas Krog vinner Di Weekends pris Årets Resmål 2020

Krakas Krog vinner Di Weekends pris Årets Resmål 2020

av Livets Goda

För fjärde året i rad delar Di Weekend ut priset Årets Resmål, som i år går till prisbelönta Krakas Krog på Gotland.

Ulrika Karlsson. Fotograf: Gustaf Månsson

– Vi har följt Krakas Krog i många år och sett hur restaurangen utvecklats till en gastronomisk destination värd en resa. Under det senaste decenniet har flera lantligt belägna krogar i Sverige utmärkt sig och i år är det Krakas som välförtjänt tar hem priset, Säger Göran Jonsson, krogredaktör på Di Weekend.

Priset Årets Resmål har delats ut av Di Weekend sedan 2017 och är en satsning gjord för att lyfta lokala upplevelser utanför storstadsområdena. Utmärkelsen har tidigare gått till PM & Vänner i Växjö, Talldungens gårdshotell på Österlen och förra året gick priset till Stedsans in the woods som ligger i skogarna på gränsen mellan Halland och Småland.

Årets vinnare Krakas Krog är en idyllisk restaurang fyra mil utanför Visby, som drivs och ägs av krögaren och sommelieren Ulrika Karlsson. Maten som serveras är till största del växtbaserad och tillsammans skördar personalen grönsaker varje morgon. De få köttdetaljer man hittar på menyn är från lokala gårdar. Utöver restaurangen finns det även ett litet hotell med fem dubbelrum. Som boende kan man börja sitt besök redan under eftermiddagen med en härlig stund i hängmattan, eller med ett glas ute i den fantastiska trädgården.

– År 2020 är vi oändligt glada över att Krakas tilldelas detta fantastiska pris. Ett pris vi med stolthet tar emot då vi under mer än ett decennium har strävat efter att skapa en gastronomisk mötesplats i Kräklingbo på östra Gotland, säger Ulrika Karlsson.

Krakas erbjuder två fasta menyer, en under middag som ligger på 1 250 kr, samt en på lunchen för 650 kr. Till serveringarna har de två dryckespacket, den prisbelönta vinmenyn som kostar 1 150 kr och en juicemeny på 550 kr. Om du vi stanna kvar över natten kostar det 2 250 kr för ett dubbelrum inklusive frukost.

Krakas är en säsongskrog som har öppet 10 juni – 10 oktober.

Motivering:
Vid kyrkan mitt i byn väntar en restaurangupplevelse utöver det vanliga, en oas där kärleken till det gröna och närodlade genomsyrar hela matfilosofin. Årets resmål 2020 är Krakas Krog på Gotland.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING